ΕΟΦ: Μετά το Zantac, αυτή είναι η νέα λίστα χαπιών για το στομάχι που ανακαλούνται

0

Σε απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης παρτίδων φαρμακευτικών προϊόντων προχώρησε ο ΕΟΦ μετα την απαγόρευση τοπυ Zantac.
Συγκεκριμένα με απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων ανακαλούνται παρτίδες φαρμάκων που περιέχουν τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη.
Ο ΕΟΦ αποφάσισε την απαγόρευση διάθεσης των παρτίδων των φαρμακευτικών προϊόντων με δραστική ουσία ρανιτιδίνη όπως αναφέρονται στον Πίνακα IΙ, παρά το γεγονός ότι το πιστοποιητικό καταλληλότητας (CEP) του παραγωγού UQUIFA για τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη βρίσκεται σε ισχύ.
Η παρούσα απόφαση εκδόθηκε ως προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας στο πλαίσιο της διερεύνησης που διεξάγεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατόπιν ανίχνευσης της ουσίας NDMA σε παρτίδες φαρμακευτικών προϊόντων που περιέχουν τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ.
Όλοι οι κρίκοι της εφοδιαστικής αλυσίδας (ΚΑΚ, χονδρέμποροι, φαρμακεία) καλούνται να δεσμεύσουν προσωρινά τα αποθέματα των αναφερθέντων παρτίδων μέχρι να καθορισθούν με νεώτερη απόφαση οι επόμενες ενέργειες.

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΦ έχει ήδη ανακαλέσει παρτίδες του φαρμακευτικού προϊόντος Ptinolin inj. sol. 50mg/2amp, όλες τις παρτίδες των φαρμακευτικών προϊόντων Zantacef.TAB150MG/TAB, ZantacF.C.TAB 150MG/TAB,ι Zantac INJ.SOL 50MG/2ML AMP, Ranitidine/Mylan F.C.TAB 150MG/TAB, Lumaren FC TAB 150 MG και Lumaren INJ 50MG/2ML.

Πατήστε ΕΔΩ και δείτε τον πίνακα με τα σκευάσματα που ανακαλούνται

Share.

Comments are closed.