Απεργιακό χάος την Τετάρτη: Χωρίς λεωφορεία, τρένα, ΗΣΑΠ και πλοία

0

Μετ’ εμποδίων θα γίνονται οι μετακινήσεις λόγω της προγραμματισμένης απεργίας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ, οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός), η ΠΝΟ (πλοία), αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.
Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού.
Σε ό,τι αφορά το μετρό, την ημέρα της απεργίας θα πραγματοποιούνται δρομολόγια μόνο στο διάστημα από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ. Με παρόμοιο τρόπο θα κινηθούν και τα τραμ, τα οποία θα λειτουργούν κανονικά από τις 8:00 το πρωί έως τις 22:00.
Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, τη συμμετοχή της στην απεργία ανακοίνωσε και η ΟΤΟΕ, που εκπροσωπεί τους εργαζομένους στις τράπεζες.

Ποιος κήρυξε την απεργία και γιατί
Υπενθυμίζουμε, ότι την απεργία έχουν προκηρύξει ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, δεδομένου ότι ΓΣΕΕ, μετά τα βίαια επεισόδια σε Καλαμάτα και Ρόδο, έχει προσωρινή Διοίκηση, η οποία σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν έχει δυνατότητα προκήρυξης Πανελλαδικής κινητοποίησης.

Το μόνο που μπορεί να κάνει η ΓΣΕΕ είναι να καλέσει τους εργαζόμενους να μετάσχουν στην 24ωρη Απεργία που έχουν προκηρύξει για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που ανήκουν στη δύναμή της καθώς και την κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ της Τετάρτης
Στο επίκεντρο της απεργιακής κινητοποίησης βρίσκεται το εργασιακό και συνδικαλιστικό σχέδιο νόμου που έχει φέρει η κυβέρνηση και περιέχει δυσμενείς διατάξεις για τις συλλογικές συμβάσεις, τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση, τους όρους αμοιβής και εργασίας χιλιάδων μισθωτών εργαζομένων. Οι διατάξεις αυτές πρέπει να αποσυρθούν εδώ και τώρα αφού περιορίζουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και νομιμοποιούν τον κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχα τα δικαιώματα συλλογικής οργάνωσης, ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της απεργίας.

Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ΟΜΟΦΩΝΑ,  προκήρυξε στάση εργασίας την Τετάρτη 2 Οκτώβρη από τις 11.00 π.μ., έως τη λήξη του ωραρίου και κάλεσε τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος (η απόφαση ΕΔΩ).

 

Share.

Comments are closed.