ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Τα παράπονα του Σκουρλέτη, τα καρφιά Λάμπρου και η άσφαιρη αντίδραση!!!

0

Μπορεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ να επικυρώθηκε χωρίς κανέναν «κατά», ωστόσο κατά τη διάρκειά της δεν έλειψαν τα παράπονα και τα «καρφιά», την ώρα που το κόμμα οδεύει προς το Συνέδριο και επιχειρεί το άνοιγμά του.

Αρχικά, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε μεταξύ άλλων κατά την τοποθέτησή του στην ΚΕ του κόμματος ότι: «Η σοσιαλδημοκρατία δεν ασχολήθηκε με θέματα όπως οι ανισότητες, η κλιματική αλλαγή, όπως εμείς και γι’ αυτό έφτασε εκεί που έφτασε». Την ίδια ώρα έθεσε ένα ερώτημα: «Μπορούμε να φτιάξουμε τις προϋποθέσεις για να γυρίσουμε στην κυβέρνηση; Λάθος ερώτηση. Οι Αριστεροί και οι Αριστερές κάνουν αυτά που πιστεύουν. Δεν σκοπεύουν να έχουν την εξουσία ως αυτοσκοπό».
Από την άλλη, ο Νίκος Φίλης με την σειρά του αναφέρθηκε στην «πασοκοποίηση» που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όπως είπε δεν φοβάται. Ο πρώην υπουργός Παιδείας κάλεσε άπαντες να κάνουν προσπάθεια προκειμένου να αλλάξει το κοινό του κόμματος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη νέα γενιά. «Να αλλάξουμε το κοινό μας. Κερδίζεις τη νεολαία και κερδίζεις τις εκλογές, δεν την κερδίζεις τότε χάνεις και κερδίζει ο Μητσοτάκης», είπε ο Νίκος Φίλης απαιτώντας από το κόμμα να σταματήσει να «κυνηγά του 65άρηδες του ΠΑΣΟΚ».

Την ίδια ώρα κατά την διάρκεια της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ δεν έλειψαν και τα παράπονα, από μεριάς του Πάνου Σκουρλέτη. Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην επίθεση που είχε δεχθεί στο παρελθόν από τον φιλικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ Τύπο.
 «Οχι στη προσπάθεια ανακάλυψης εσωτερικών εχθρών και κατασκευής ψεύτικων διλημμάτων που δεν έχουν σχέση με τα χαρακτηριστικά του χώρου μας», ενώ τόνισε ότι το ερώτημα «ποιοι είναι με την διεύρυνση και ποιοι όχι;» είναι λανθασμένο. «Όλοι είναι με την διεύρυνση, αλλά σε ποια βάση;», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, στην διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της τάσης των «53». Μεταξύ άλλων, ο κ. Λάμπρου ζήτησε «σεβασμό στον ΣΥΡΙΖΑ» υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορούμε να ξεχνάμε αυτούς των τοπικών οργανώσεων, τους λίγους».
Ωστόσο δεν έμεινε μόνο εκεί, αφού στην συνέχεια της τοποθέτησής το τόνισε: «Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε από ανθρώπους που είναι εδώ ανάμεσα μας που έχουν διασπάσει τα κόμματα τους να εγκρίνουν την πολιτική διακήρυξη». Κατά πάσα πιθανότητα το συγκεκριμένο «καρφί» να είχε αποδέκτες τόσο Νίκο Μπίστη, όσο και τον τέως υπουργό Τουρισμού, Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς, απάντησε στις ανησυχίες που εκφράστηκαν λέγοντας πως «η διεύρυνση θα διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει δεξιά στροφή».
Υπογράμμισε ότι «ο μόνος κίνδυνος που είχαμε ήταν να μολυνθούμε από τα μνημονιακά απόνερα, αλλά τον αποφεύγουμε γιατί υπάρχει το κείμενο της Διακήρυξης και η τοποθέτηση Σταθάκη». Τέλος, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι «το κείμενο της πολιτικής διακήρυξης είναι ένα ιστορικό κείμενο γιατί συγκροτεί το νέο “εμείς”».

Share.

Comments are closed.