Φωτιά στο γκαράζ πλοίου με 538 επιβάτες -Επέστρεψε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσα

0

Φωτιά ξέσπασε στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Olympic Champion, με συνέπεια αυτό να επιστρέψει στο λιμάνι.
Στο πλοίο επέβαιναν 538 επιβάτες και 75 μέλη του πληρώματος, ενώ μετέφερε 239 οχήματα. Το αρχηγείο του Λιμενικού ενημερώθηκε στις 7:50 το πρωί του Σαββάτου ότι ξέσπασε φωτιά στο γκαράζ του πλοίου. Το Olympic Champion μόλις είχε αποπλεύσει από την Ηγουμενίτσα με προορισμό τη Βενετία και βρισκόταν περίπου μισό μίλι από το λιμάνι.
Το πλοίο επέστρεψε και έδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι και ξεκίνησε η ομαλή αποβίβαση των επιβατών, χωρίς να προκληθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα ή τραυματισμός, σύμφωνα με εκπρόσωπο του λιμενικού. Δύο άτομα που παρουσίασαν αναπνευστικό πρόβλημα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας. Η φωτιά εκδηλώθηκε στο γκαράζ του πλοίου.
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, καθώς λειτούργησαν αμέσως τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου. Το Olympic Champion έχει ναυπηγηθεί το 2000 κι έχει ολικό μήκος 204 μέτρα και πλάτος 26,13. Μετά την αποβίβαση των επιβατών και των περισσοτέρων μελών του πληρώματος, πυροσβέστες μπήκαν στο πλοίο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέταρτο γκαράζ σε δύο φορτηγά.

Share.

Comments are closed.