Τραγωδία στις Οινούσσες: 7 νεκροί, εκ των οποίων 5 είναι παιδιά, από ανατροπή λέμβου

0

Τραγωδία στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Οινουσσών σήμερα στις 11 το πρωί, μετά από ναυάγιο λέμβου, καθώς έχασαν τη ζωή τους πέντε παιδιά και δύο γυναίκες.
Η εξέλιξη του ναυαγίου είναι σοκαριστική, καθώς δύτης του Λιμενικού εντόπισε ακόμα τρία παιδιά και δύο γυναίκες νεκρές στον βυθό, ενώ νωρίτερα γνωρίζαμε ότι νεκρά ήταν ένα βρέφος και ένα 4χρονο παιδί.
Η επιχείρηση του λιμενικού στο σημείο συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, ενώ έως τώρα έχουν διασωθεί 12 άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε άντρες, τρείς γυναίκες, τρία μικρά παιδιά κάτω των 6 ετών και ένα 12χρονο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο σκάφος με τους μετανάστες επέβαιναν περίπου 19 άτομα.
Το ναυάγιο έγινε αντιληπτό περίπου όταν διαπιστώθηκε η ύπαρξη μιας βάρκας που είχε ανατραπεί. Αμέσως κινητοποιήθηκε το επιβατηγό πλοίο «Νήσος Ρόδος» που έπλεε στην περιοχή συμμετέχοντας στην επιχείρηση έρευνας που σύντομα εξελίχθηκε και σε διάσωσης. 
Στο σημείο του συμβάντος έχουν σπεύσει σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και αεροσκάφος της Frontex, τα οποία συμμετέχουν στις έρευνες διάσωσης.

Share.

Comments are closed.