Εγκαίνια βρεφικού τμήματος παιδικού σταθμού Ιιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πολύδροσο – Χαλανδρίου

0

Στα εγκαίνια του βρεφικού τμήματος του Παιδικού Σταθμού του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου (Σάμου & Πηγάσου 19, Πολύδροσο) βρέθηκε χθες το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.
Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Aθηνών, ο οποίος και τέλεσε τον αγιασμό για την νέα σχολική χρονιά.
Στα εγκαίνια παρέστησαν η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Αττική κ. Πατούλης, ο πρώην υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Πέππας, και πλήθος κόσμου.
Μετά την ακολουθία του αγιασμού ο πατήρ Λάμπρος Ανδρεάκης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στην ιστορία του παιδικού σταθμού αλλά και στην σκέψη να δημιουργηθεί το βρεφικό τμήμα που εγκαινιάστηκε σήμερα.
Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τον π. Λάμπρο Ανδρεάκη, τους ιερείς, τους συνεργάτες αλλά και όλους όσοι βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια.
«Πρώτα απ΄ όλα θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχρόνως να δώσω συγχαρητήρια στον π. Λάμπρο, στους Ιερείς και στους συνεργάτες, γι’ αυτή την όμορφη προσπάθεια. Γιατί, όσοι επενδύουν στα παιδιά, κάνουν την καλύτερη επένδυση» είπε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.
Ανέφερε επίσης ότι αυτό το χρόνο εγκαινιάσαμε αρκετούς παιδικούς σταθμούς και σχολεία και υπογράμμισε πως αρκετοί γονείς ζητούσαν να φτιαχτούν τέτοια σχόλια. Αναρωτιέμαι είπε ο Αρχιεπίσκοπος για ποιό λόγο δεν είναι ικανοποιημένοι οι γονείς και προστρέχουν σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες και σε πρωτοβουλίες της Εκκλησίας.
«Η απορία μου είναι: το Κράτος δαπανά του κόσμου τα χρήματα και προσπαθεί με κάθε τρόπο να καλύψει τις ανάγκες που παρουσιάζονται. Παρ’ ότι βλέπουμε τόσες δαπάνες, οι γονείς δεν είναι ικανοποιημένοι. Γιατί προστρέχουνε στην ιδιωτική πρωτοβουλία και ακόμα περισσότερο παρακαλούν και θέλουν η Εκκλησία να ανοίξει τα πλοκάμια της και προς την Παιδεία; Δεν μπορώ να δώσω απάντηση…» – πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμο
Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε η Υφυπουργός Παιδείας κυρία Σοφία Ζαχαράκη η οποία ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία αυτή τον π. Λάμπρο.
Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης, ο εκπρόσωπος του Δήμαρχου Αμαρουσίου, ο κ. Νίκος Φίλης οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι «η Εκκλησία υπάρχει για το λαό και αυτό δεν πρόκειται να το ξεχάσουμε ποτέ», η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας η οποία εξήρε το έργο της Εκκλησίας και δύο φοιτητές που ως παιδιά ήταν στον παιδικό σταθμό.

Share.

Comments are closed.