ΔΗ.ΣΥ.Π.: 4,5 χρόνια σε συνδικαλιστικό κώμα οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΔΕΔΥ – Όλα για το κόμμα

0

Με ανακοίνωση της η συνδικαλιστική παράταξη της ΑΔΕΔΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ (ΔΗ.ΣΥ.Π.) καυτηριάζει τη στάση των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΔΕΔΥ οι οποίοι, όπως αναφέρει, «επί 4.5 χρόνια ήταν άφωνοι και άλαλοι, σε συνδικαλιστικό κώμα – Άφωνοι και άλαλοι τολμούν να ζητούν και τα «ρέστα» οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΔΕΔΥ» οι οποίοι «προσπαθούν, ματαίως, να αποτινάξουν τη ρετσινιά του κυβερνητικού συνδικαλισμού-που δικαίως τους αποδίδουν οι εργαζόμενοι- κι ονειρεύονται «προοδευτικά μέτωπα» στα οποία θα ηγούνται οι ίδιοι!», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΗ.ΣΥ.Π
«Ενώ επί 4.5 χρόνια ήταν άφωνοι και άλαλοι, σε συνδικαλιστικό κώμα, οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΔΕΔΥ προσπαθούν, ματαίως, να αποτινάξουν τη ρετσινιά του κυβερνητικού συνδικαλισμού-που δικαίως τους αποδίδουν οι εργαζόμενοι- κι ονειρεύονται «προοδευτικά μέτωπα» στα οποία θα ηγούνται οι ίδιοι!!!
Δεν μπορεί κανείς να τους παρακολουθήσει στις οβιδιακές τους μεταμορφώσεις. Ενώ επί 4.5 χρόνια δεν έβγαλαν καμιά ανακοίνωση ,ως παράταξη, ούτε για τον νόμο-λαιμητόμο Κατρούγκαλου, ούτε για την αξιολόγηση, ούτε για την απεργοκτόνα τροπολογία Γεροβασίλη, ούτε για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας από την Αχτσιόγλου με την καθιέρωση του 50% +1 ,ούτε για τη φοροληστεία, τις ιδιωτικοποιήσεις ,το υπερταμείο κλπ, ξαφνικά από το «ναι σε όλα» που ήταν μέχρι τις εκλογές, φόρεσαν τη στολή του επαναστάτη, νομίζοντας πως οι εργαζόμενοι τρώνε κουτόχορτο ή σανό κατά το κοινώς λεγόμενο.
Τους καλωσορίζουμε στους αγώνες των εργαζομένων, που τους είχαν ξεχάσει στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
«Καλώς τα τα παιδιά», όπως έλεγε και ο σ. Αλαβάνος.
Τα όσα συνέβησαν τη Δευτέρα, 16 του Σεπτέμβρη, στην ΑΔΕΔΥ είναι χαρακτηριστικά της νοοτροπίας που τους διακατέχει, αλλά και του «ξεπλύματος», που προσπαθούν να κάνουν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε, κατά τη διάρκεια της θητείας της.
Ενώ τα μέλη του Προεδρείου της παράταξής μας στην ΑΔΕΔΥ (Γραμματέας, Αντιπρόεδρος), ήταν από το πρωί στα γραφεία, όπως κάθε μέρα -σε αντίθεση με αυτούς που είναι μόνιμα απόντες- ενώ είχε ανακοινωθεί συνεδρίαση της ΕΕ για την επόμενη μέρα, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εξειδικεύσει την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου και να οριστικοποιήσει την ημερομηνία της απεργίας, καθώς  και σύσκεψη ομοσπονδιών για την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, καμία συζήτηση δεν έκαναν και  κανένα κείμενο δεν κατέθεσαν για λήψη απόφασης για απεργία. Εκμεταλλευόμενοι το αντικειμενικό γεγονός, της επί δίωρο υποχρεωτικής απουσίας των μελών μας από τα γραφεία της ΑΔΕΔΥ (12.00-14.00), προκειμένου να παρευρεθούν στην εξόδιο ακολουθία του συντρόφου μας Προέδρου της ΠΟΣΕ/ΙΚΑ και Γενικού Συμβούλου της ΑΔΕΔΥ Βαγγέλη Θεοδωρίδη που γινόταν εκείνη την ώρα -ούτε αυτό δεν σεβάστηκαν- προσπάθησαν να συντάξουν  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -πατώντας σε κείμενο που κατέθεσε το ΜΕΤΑ, μετά την αποχώρησή μας από την ΑΔΕΔΥ -για κήρυξη απεργίας την Τρίτη  24 του Σεπτέμβρη, από το οποίο, αφαίρεσαν κάθε αναφορά στις κυβερνητικές ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, «εκβιάζοντας» τις άλλες δυνάμεις πως δεν θα ψηφίσουν την ημερομηνία της απεργίας, αν δεν γίνει δεκτό αυτούσιο το κείμενό τους.
Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να αφαιρεθούν από το κείμενο οι αναφορές στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κι επέμεναν με κάθε τρόπο να βγει άμεσα -μέσα σε μια ώρα-μην τυχόν και αλλάξει κάτι στη συνεδρίαση της ΕΕ της επομένης.
Πού ξανακούστηκε, αλήθεια, να παίρνει απόφαση για 24ωρη απεργία στις 24 του Σεπτέμβρη η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ δια περιφοράς, χωρίς συνεδρίαση του οργάνου, τη στιγμή, μάλιστα, που η συνεδρίαση, με τη σύμφωνη γνώμη τους, είχε προσδιορισθεί για την επόμενη;
Ουδέποτε στα χρονικά η ΑΔΕΔΥ έχει λάβει απόφαση για απεργία, χωρίς συνεδρίαση της ΕΕ. Κι όμως κι αυτό το παραβίασαν για να «ξεπλύνουν» τον ΣΥΡΙΖΑ.
Έχουν το θράσος να εγκαλούν τον Γεν. Γραμματέα της ΑΔΕΔΥ, επειδή δεν ανάρτησε το κείμενό τους στις 16 του Σεπτέμβρη, χωρίς να έχει γίνει συνεδρίαση της ΕΕ για κήρυξη απεργίας, όπως προβλέπει το καταστατικό της ΑΔΕΔΥ, τη στιγμή που ο Γενικός Γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της παράταξής τους δεν υπογράφει, εδώ και 20 μέρες, το κείμενο της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ της 29ης Αυγούστου, που εξουσιοδοτεί την ΕΕ για κήρυξη απεργίας, σε περίπτωση αρνητικών εξελίξεων στα θέματά μας.
Είναι τέτοια η σύγχυσή τους, από την απώλεια της εξουσίας, και η ταύτισή τους με το κόμμα τους που πραγματικά δεν σέβονται ούτε διαδικασίες, ούτε καταστατικά, ούτε καν την απώλεια ενός συναδέλφου μας.
Φυσικά, η παράταξή μας ψήφισε στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΕ την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τις 24 του Σεπτέμβρη και θα τη στηρίξει με ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Εξάλλου, στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της 29ης Αυγούστου ήταν δική μας πρόταση να εξουσιοδοτηθεί η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία, αν υπάρξουν δυσμενείς εξελίξεις στην κοινωνική ασφάλιση και στον συνδικαλιστικό νόμο κλπ. Η δική τους πρόταση ήταν να αποφασίσει το Γενικό Συμβούλιο 24ωρη απεργία για τις 4 του Οκτώβρη!!! Φαντασθείτε τι θα συνέβαινε, σήμερα, αν υλοποιούνταν εκείνη η πρότασή τους!!!
Δεν ψηφίσαμε, προφανώς, το κείμενο που  συνοδεύει την απόφαση της απεργίας, γιατί, όπως δηλώσαμε δεν θα «ξεπλύνουμε» τις κυβερνητικές ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για την καθιέρωση του 50%+1 στην απαρτία των Γενικών Συνελεύσεων.
Τέλος, δηλώνουμε ότι καθόλου δεν μας πτοούν  οι «επιθέσεις» των εκπροσώπων του «ναι σε όλα», συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίθετο. Μας δυναμώνουν.
Είναι, προφανές, πως και στον συνδικαλισμό, όπως και στη ζωή, είμαστε όλοι ΙΣΟΙ, αλλά όχι όλοι ΙΔΙΟΙ. Η παράταξή μας το 2011, όταν ο πολιτικός της φορέας ψήφισε κι εφάρμοσε μνημόνια τον κατήγγειλε, διαχώρισε δημόσια κι ενυπόγραφα τη θέση της και στήριξε με ΟΛΕΣ ΤΗΣ τις δυνάμεις τους αγώνες των εργαζομένων. Κι αυτό οι συνάδελφοί μας το εκτιμούν, μας εμπιστεύονται και μας στηρίζουν. Κι αυτό θα έχουν την ευκαιρία να το διαπιστώσουν, για μια ακόμη φορά, όλοι στο επερχόμενο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.
»

Share.

Comments are closed.