Δημοσκόπηση Pulse: Στο 13,5% η διαφορά ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

0

Προβάδισμα 13,5 μονάδων δίνει η δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για την πρώτη μέτρηση της εταιρείας μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και την εμφάνιση των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,5% στην πρόθεση ψήφου με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 26%.
Οι πολίτες εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ενώ ενδιαφέρον έχει η άποψη των πολιτών για την υπόθεση Novartis, καθώς σχεδόν ένας στους δύο (ποσοστό 48%) εκτιμά ότι υπήρξε προσπάθεια στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων.
Στον δείκτη κατεύθυνσης των πραγμάτων, το 64% των ερωτηθέντων απαντά «σε καλή» και «μάλλον σε καλή» έναντι 29% που απαντούν σε κακή και μάλλον κακή. Αντίστοιχα, οι πολίτες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αξιολογούν θετικά τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ποσοστό 58%. Αντίστοιχα, η θετικές γνώμες για την αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκονται χαμηλά στο 27%.
Την ίδια ώρα, οι πολίτες αναφέρουν πως αξιολογούν θετικά σε ποσοστό 54% τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, έναντι 24% που κρίνουν πως αυτά είναι σε αρνητική κατεύθυνση. Τέλος, οι πολίτες εκτιμούν πως σίγουρα η υπόθεση Novartis είχε στοιχεία πολιτικής στοχοποίησης σε ποσοστό 28%. Ένα 20% αναφέρει πως μάλλον είχαν τέτοια χαρακτηριστικά.
Οι εκλογείς του ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανοποιημένοι σε ποσοστό 27% από την κυβέρνηση (16% καλύτερα απ’ ό,τι περίμενα – 11% καλά όπως περίμενα) ενώ το 40% απαντά άσχημα όπως περίμενα, 19% χειρότερα απ’ ό,τι περίμενα και 14% δεν απαντά. 
Αναφορικά με την αξιολόγηση της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ το 57% των ερωτηθέντων απαντά ότι τα έχει πάει άσχημα (37% άσχημα όπως περίμενα – 20% χειρότερα απ’ ό,τι περίμενα), ενώ το 27% καλά (7% καλύτερα απ’ ό,τι περίμενα – 20% καλά όπως περίμενα). 16% δεν απαντά.

Στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν

  • ΝΔ 39,5%
  • ΣΥΡΙΖΑ 26%.
  • ΚΙΝΑΛ 6%
  • ΚΚΕ 4,5%
  • ΜέΡΑ25 4%
  • Ελληνική Λύση 3%,
  • Άλλο 5,5%
  • Λευκό/ Άκυρο/ Αποχή 2,5%
  • Αναποφάσιστοι 9%

Δείτε αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης πατώντας ΕΔΩ

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση της δημοσκόπησης της Pulse στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ

Share.

Comments are closed.