Νίκος Φασφαλής*: Αποσπάσεις 2019 Β’ φάση – Ὢδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν

0

Ολοκληρώθηκε χθες, 17 Σεπτεμβρίου 2019, η πολύωρη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ με θέμα την εξέταση των ενστάσεων, των ανακλήσεων και των αιτήσεων απόσπασης της Β’ φάσης.
Στη  συνεδρίαση δήλωσα από την αρχή ότι δεν πρόκειται με την ψήφο μου να δεχτώ την εισήγηση οι αποσπάσεις να γίνουν με βάση την  εγκύκλιο της Υπουργού που φαλκιδεύει τα νόμιμα δικαιώματα όλων των συναδέλφων για απόσπαση αφού απέκλειε την εξέταση πολλών αιτήσεων.
Στη συνέχεια και χωρίς να έχουν ζητήσει τα κενά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας, όπως όφειλαν, παρουσιάστηκαν κενά τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα!
Στην πορεία όμως ούτε σ’ αυτά τα κουτσουρεμένα κενά έγιναν αποσπάσεις αφού η κατεύθυνση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ήταν να γίνουν όσο το δυνατόν λιγότερες!!!
Μπροστά στην πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση μειοψήφησα και δήλωσα ότι θεωρώ απαράδεκτο άνθρωποι να βρίσκονται μακριά από τους δικούς τους, να αντιμετωπίζουν οικονομικά και στις περισσότερες περιπτώσεις  σοβαρά προβλήματα υγείας οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειας τους τη στιγμή που μπορούν να ικανοποιηθούν .
Στήριξα με τη ψήφο μου μόνο τις θετικές εισηγήσεις για τις ελάχιστες αποσπάσεις που έγιναν και τις ανακλήσεις.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι φόβοι μου για μια διαδικασία από υποχρέωση  όπως είχα γράψει και στην ουσία πολύς θόρυβος για το τίποτα.
Δυστυχώς έγιναν λιγοστές αποσπάσεις Β’ φάσης και σε λίγες μέρες θα επαληθευθούν οι ισχυρισμοί μου  ότι  τα κενά υπάρχουν και παραμένουν χιλιάδες.
Εύλογα αναρωτιέται κανείς γιατί η επίσπευση της συνεδρίασης και πριν την πρόσληψη της δεύτερης φάσης αναπληρωτών αφού δεν υπήρχε η πρόθεση να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις αυτές;
Κλείνοντας, θεωρώ την συγκεκριμένη διαδικασία προσχηματική και άδικη. Καλώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να επανεξετάσει τη στάση της στο θέμα αυτό ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των συναδέλφων άμεσα, να αναθεωρηθεί το υπάρχον πλαίσιο ώστε να εξαλειφθούν οι  αδυναμίες- αδικίες  που υπάρχουν και οι αποσπάσεις σε φορείς να γίνονται από το ΚΥΣΠΕ όχι με πελατειακούς όρους από τον εκάστοτε Υπουργό αλλά  με αντικειμενικά -μετρήσιμα  κριτήρια (στην κατεύθυνση αυτή είμαι έτοιμος να συμβάλλω με τις απόψεις μου σύμφωνα με τις θέσεις του Κλάδου) και πάνω απ’ όλα να αντιμετωπίζει στις αποφάσεις της όλες και όλους τους συναδέλφους ως ανθρώπους και όχι ως αριθμούς!
Ως Αιρετός εκπρόσωπος των 80.000 εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για Διαφάνεια, Αξιοκρατία και Ισονομία χωρίς συμβιβασμούς και μικροπαραταξιακούς υπολογισμούς και να διεκδικώ λύσεις για την εκπαίδευση και όλους τους εκπαιδευτικούς

* Ο Νίκος Φασφαλής είναι αιρετός ΚΥΣΠΕ με τη παράταξη της Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΔΗ.ΣΥ.)

Share.

Comments are closed.