Αντιπρόεδρος της Κομισιόν ο Μαργαρίτης Σχοινάς – Υπό την εποπτεία του 4 επιτρόπους με βαριά χαρτοφυλάκια

0

Τελικά αποδείχθηκαν ανυπόστατες οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ, που κι εμείς δημοσιεύσαμε, για τον Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος τελικά παίρνει θέση αντιπροέδρου στη νέα Κομισιόν, όπως θα ανακοινώσει σήμερα η νέα πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Είναι η πρώτη φορά που επίτροπος που έχει υποδειχθεί από την Ελλάδα αναλαμβάνει θέση αντιπροέδρου της Κομισιόν, ενώ είναι προφανές ότι η αναβάθμιση της Ελλάδας στις Βρυξέλλες είναι και δώρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Που δείχνει πόσο αναβαθμισμένες είναι οι μετοχές της Ελλάδας στις Βρυξέλλες.
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θα έχει υπό τον άμεσο έλεγχό του τέσσερις επιτρόπους με βαριά χαρτοφυλάκια, αφού θα προΐσταται των επιτρόπων που θα αναλάβουν τα θέματα της Ασφάλειας, της Μετανάστευσης -εξαιρετικά κρίσιμο αυτό το χαρτοφυλάκιο για την Ελλάδα- της Απασχόλησης και της Εκπαίδευσης.
Μέχρι στιγμής τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα κρίσιμα πόστα στη νέα Επιτροπή δεν έχουν γίνει γνωστά, αφού η νέα πρόεδρος έχει ζητήσει να κρατηθούν οι συζητήσεις μυστικές, αλλά σήμερα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση.

Share.

Comments are closed.