Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετράει ο χρόνος για τον πλειστηριασμό του MEGA

0

Σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικές πηγές, μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη θα έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία που θα γίνει ο πλειστηριασμός
Παρά το γεγονός ότι όλα έδειχναν πως οι εκκαθαριστές, σε συνεννόηση με τις τράπεζες, θα προχωρούσαν μέσα στον Ιούνιο στον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων του Mega, να που φτάσαμε στον Σεπτέμβριο και σε αυτό καθοριστικό έπαιξαν οι πολιτικές εξελίξεις.
Ο πλειστηριασμός περιλαμβάνει το σήμα του καναλιού, την ταινιοθήκη του και το αρχείο των ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών.
Αν και κανείς δεν ξέρει ακόμη την τιμή εκκίνησης, μάλλον δεν πρόκειται να πέσει κάτω από τα 12 – 14 εκατομμύρια ευρώ.
Επίσης η διαδικασία θα γίνει με την υποβολή προσφοράς μέσα σε κλειστούς φακέλους που θα αποσφραγιστούν παρουσία δικηγόρων και συμβολαιογράφων.
Ξεχωριστά θα βγει σε πλειστηριασμό το οικόπεδο που είχε στην ιδιοκτησία της η Τηλέτυπος αφού τα κτίρια στην Μεσογείων δεν ήταν ιδιόκτητα αλλά με ενοίκιο.
Απ’ όσα διαδίδονται, όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί επίγειοι και συνδρομητικοί θα «χτυπήσουν» το πακέτο που θα έχει μέσα την ταινιοθήκη. Επίσης πληροφορίες λένε ότι ο μόνος που κόπτεται και δεν το κρύβει είναι ο ιδιοκτήτης του Open, Ιβάν Σαββίδης, που θέλει πάση θυσία να πάρει την Ταινιοθήκη του Mega..
Πάντως με βάση τους υπολογισμούς που έχουν κάνει και με δεδομένο το ζωηρό ενδιαφέρον που καταγράφεται τόσο από τους νυν καναλάρχες (Βαρδινογιάννης, Κυριακού, Αλαφούζος, Σαββίδης) όσο και από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, οι τράπεζες εκτιμούν ότι το συνολικό ποσό που θα εξασφαλίσουν από την «πώληση» των περιουσιακών στοιχείων του Mega κάλλιστα μπορεί να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ.

Share.

Comments are closed.