ΠΑΣΑΔ: Εκτιμούμε ότι ότι θα υπάρξει μια αύξηση κενών στα σχολεία της τάξης του 5-10% σε σχέση με πέρυσι

0

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ), που αναρτήθηκε στο facebook τα κενά σε διδακτικό προσωπικό στα σχολεία, κατά τη φετινή σχολική χρονιά, θα είναι αυξημένα κατά 5-10% σε σχέση με πέρυσι.

Αναλυτικά ή ενημέρωση του ΠΑΣΑΔ
«Ο αριθμός των κενών για γενική θα οριστικοποιηθεί αύριο που λήγει η προθεσμία για τις περιφέρειες. (Θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε εκ νέου). Παρ’ όλα αυτά εκτιμούμε ότι θα υπάρξει μια αύξηση της τάξης 5-10% σε σχέση με πέρυσι. Εξαίρεση αποτελούν οι ΠΕ60 για τους οποίους η αύξηση θα είναι αρκετά μεγαλύτερη λόγω της διεύρυνσης της δίχρονης προσχολικής αγωγής. Πιέζουμε ώστε η α φάση να τρέξει την Τετάρτη, έστω και αργά μέσα στη μέρα αλλά το πιο πιθανό είναι να γίνουν Πέμπτη.
Στην παράλληλη στήριξη έχουν εγκριθεί 6205 αιτήσεις συνολικά για πρωτοβάθμια και στην α φάση, θα καλυφθεί το 70% αυτών. Δηλαδή θα γίνουν περίπου 4500 προσλήψεις για παράλληλη στήριξη.
Όσον αφορά τις προσλήψεις ΣΜΕΑΕ, ΤΕ και ΚΕΣΥ, θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα, δηλαδή περίπου 2300 προσλήψεις για όλη την πρωτοβάθμια.
Οι προσλήψεις ΖΕΠ θα είναι 672 και θα ενταχθούν στην α φάση. Σε επόμενη φάση, θα γίνουν ακόμα 450-500 προσλήψεις ΖΕΠ.
Το κουμπί που δίνει τη δυνατότητα απενεργοποίησης της αίτησης, θα εμφανιστεί ξανά αύριο το πρωί που θα έχει πλέον λήξει η προθεσμία των δηλώσεων.
Σε σχέση με τις ΔΥΕΠ, οι συντονιστές ανέλαβαν σήμερα υπηρεσία και καταγράφουν τον μαθητικό πληθυσμό που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα. Επομένως οι προσλήψεις ΔΥΕΠ δε θα ενταχθούν στην α φάση προσλήψεων.
Για τους 4500 μόνιμους διορισμούς δεν υπάρχει ακόμα κατανομή διότι δεν έχει γίνει ακόμα η ίδρυση οργανικών θέσεων στα τμήματα ένταξης. Σοβαρότερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η δευτεροβάθμια ως προς αυτό το θέμα.
Όσον αφορά τους 4500 που θα μονιμοποιηθούν, η τωρινή πρόσληψη τους ως αναπληρωτές θα γίνει μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ

Share.

Comments are closed.