Με 25άρα άρχισε η Εθνική το Μουντομπάσκετ

0

Εύκολη νίκη μετά από πειστική εμφάνιση πέτυχε η Εθνική Ελλάδας στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Η “επίσημη αγαπημένη” επικράτησε με το άνετο 85-60 του Μαυροβουνίου
Οι δύο ομάδες χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να βρουν το ρυθμό τους και να αποτινάξουν αυτό το λεγόμενο «άγχος της πρεμιέρας».
Η γαλανόλευκη φόρτσαρε στο πρώτο ημίχρονο παίζοντας καταπληκτική άμυνα, ενώ στο δεύτεροι μισό του αγώνα έκανε… συντήρηση δυνάμεων και έφτασε σε μια επαγγελματική νίκη (85-60) κρατώντας μπόλικη ενέργεια για τη συνέχεια της διοργάνωσης και τα ματς με Βραζιλία και Νέα Ζηλανδία.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπήκε δυνατά στο ματς αλλά στη συνέχεια δεν χρειάστηκε να πιέσει τον εαυτό του και έκανε συντήρηση για τη συνέχεια μένοντας μόλις 16 λεπτά το παρκέ. Σταθερός όπως πάντα και ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος ήταν εξαιρετικός για ένα ακόμα ματς με 16 πόντους και μόλις ένα άστοχο σουτ (3/4 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 4/4 βολές).
MVP ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης, με 15 πόντους, 9 ριμπάουντ και 27 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Γεμάτος αυτοπεποίθηση όσο ποτέ ήταν ο άξιος αντικαταστάτης του αρχηγού Γιάννη Μπουρούση που τελείωσε με 12 πόντους το παιχνίδι, με 2/4 τρίποντα και 5 ριμπάουντ.
Επόμενος αντίπαλος  της Ελλάδας είναι η Βραζιλία την Τρίτη (3/9, 15:00), ενώ το Μαυροβούνιο αντιμετωπίζει τη Νέα Ζηλανδία που ηττήθηκε από τη Βραζιλία στην πρεμιέρα στις 11:00 την ίδια ημέρα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου.

Share.

Comments are closed.