Γαλλία: Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στα περίχωρα της Λυών – Ένας νεκρός, οκτώ τραυματίες [Βίντεο]

0

Ένας άνδρας οπλισμένος με ένα μαχαίρι και μία σούβλα ψησταριάς έσπειρε τον τρόμο το απόγευμα στην έξοδο του μετρό στο Βιλερμπάν κοντά στην Λυών, επιτιθέμενος στους περαστικούς, ο ένας από τους οποίους, ένας 19χρονος, έχασε την ζωή του.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν, τρεις από τους οποίους βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου.
Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη και κρατείται ως ύποπτος «για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας», ανακοίνωσε η εισαγγελία της Λυών.
Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, πρόκειται για έναν Αφγανό αιτούντα άσυλο.
Προς το παρόν, η έρευνα δεν έχει ανατεθεί στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της εισαγγελίας της Λυών.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 16.30 τοπική σε σταθμό του μετρό του Βιλερμπάν.
«Υπήρχε ένας κύριος στην στάση του λεωφορείου που άρχισε να χτυπά με το μαχαίρι του προς όλες τις κατευθύνσεις», δήλωσε μία νεαρή γυναίκα με την μπλούζα της ματωμένη.
«Κατάφερε να χτυπήσει και να ανοίξει την κοιλιά ενός ανθρώπου. Μαχαίρωσε στο κεφάλι έναν άλλο, άνοιξε το αυτί μίας γυναίκας και η γυναίκα κατέρρευσε στην στάση και κανείς δεν ήρθε να με βοηθήσει», είπε με λυγμούς.
Εκτός των οκτώ τραυματιών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, περί τους είκοσι υπέστησαν σοκ και χρειάσθηκαν την παροχή βοήθειας.
Ο δήμαρχος της Λυών Ζεράρ Κολόμπ που βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης ζήτησε «σύνεση» ως προς τον τρομοκρατικό ή μη χαρακτήρα της επίθεσης.

Δείτε βίντεο του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού France 24

Share.

Comments are closed.