Ζάππειο: Ορκωμοσία νέου Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη

0

Σε πανηγυρικό κλίμα έγινε η τελετή ορκωμοσίας, του νέου περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο Ζάππειο μέγαρο, από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Ο νέος περιφερειάρχης κατέφθασε στο Ζάππειο, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη και τον γιο τους Αλέξανδρο.
Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης ο υπουργός εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζιδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ελλάδας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσσόπουλος, oι ευρωβουλευτές της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου και Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, η ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και πολύς κόσμος.
Ο κ. Πατούλης επιχείρησε στην ομιλία του να φανεί ενωτικός λέγοντας: «Θα πορευτούμε ως νέα διοίκηση με σχέδιο, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Θα υπηρετήσουμε το μέτρο και θα λειτουργήσουμε με αξιοκρατία και διαφάνεια, επιδιώκοντας την ενότητα, τη σύνθεση και τη συνεργασία» ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε πως στόχος είναι η ισότιμη αντιμετώπιση και των 66 Δήμων της Αττικής ,χωρίς κομματικούς ή άλλους διαχωρισμούς , με βάση τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
Παράλληλα ισχυρίστηκε πως δεν θα επιτρέψει να επικρατήσουν μικροπαραταξιακές ή μικροκομματικές σκοπιμότητες, προχωρώντας αταλάντευτα στο πρόγραμμα που παρουσίασε στους πολίτες. «Επειδή ακριβώς είμαστε αποφασισμένοι να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών της Αττικής. Θα επιδιώξουμε από την πρώτη μέρα που θα αναλάβουμε τα καθήκοντά μας, να ενώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της Αττικής, στη βάση κοινών προγραμματικών συγκλίσεων», τόνισε
Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αττικής διαμήνυσε πως προτεραιότητα της νέας διοίκησης είναι σε συνεργασία με το Κεντρικό Κράτος, η Αττική να γίνει ελκυστικός προορισμός για νέους επενδυτές, αλλά και περισσότερους τουρίστες, όχι μόνον στην Αθήνα, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της .
Στην τελετή ορκωμοσίας Περιφερειακής Αρχής, για πρώτη, δόθηκε η δυνατότητα να απευθύνουν χαιρετισμό οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν στο περιφερειακό συμβούλιο, επιλογή που αποδεικνύει έμπρακτα ότι προτεραιότητα του νέου Περιφερειάρχη είναι ο δημοκρατικός διάλογος, η σύνθεση και η συνεργασία.

Σύντομο χαιρετισμό πραγματοποίησαν:

  • Η επικεφαλής της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ», Δούρου Ρένα
  • Ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ» Σγουρός Γιάννης
  • Ο επικεφαλής της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ» Πρωτούλης Γιάννης,
  • Ο επικεφαλής της παράταξης: «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ» Παναγιώταρος Ηλίας
  • Ο επικεφαλής της παράταξης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» Δημητρίου Γεώργιος
  • Ο επικεφαλής της παράταξης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ-ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ», Τζήμερος Θάνος
  • Ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ», Παπαδάκης Νικόλαος
  • Ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ», Τουλγαρίδης Κωνσταντίνος,
  • Η επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ», Τσίχλη Μαριάννα
  • Ο επικεφαλής της παράταξης: «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ», Κούρτης Ανδρέας.

Ένταση μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για το ΧΥΤΑ Φυλής, πριν την ορκωμοσία Πατούλη στο Ζάππειο
Ένταση επικράτησε μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ στο Ζάππειο, πριν από την ορκωμοσία του Γιώργου Πατούλη στη θέση του περιφερειάρχη Αττικής.

Η ένταση προκλήθηκε όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν στον χώρο της ορκωμοσίας και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τουλάχιστον 200 αστυνομικούς που χρησιμοποίησαν χημικά για να τους διαλύσουν.
Οι συγκεντρωμένοι ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα της συλλογικότητας «Δυτικό Μέτωπο», το οποίο ζητά να τελειώσουν οι υποσχέσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων και να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του κ. Πατούλη

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www,fourtoynis.gr από την εκδήλωση

Share.

Comments are closed.