Σοφία Πουλοπούλου*: Προτεραιότητα το εθνικό συμφέρον

0

Η κυβέρνηση πρέπει να θέσει άμεσα την διαπραγμάτευση για την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, στα οποία δέσμευσε τη χώρα και τους πολίτες ο κ Τσίπρας.

  • Πρώτον γιατί είναι θέμα πολιτικής συνέπειας της κυβέρνησης στις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
  • Δεύτερον γιατί μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, έχει μεγαλύτερες δυνατότητες διαπραγμάτευσης.
  • Τρίτον γιατί η Γερμανία αντιμετωπίζει ήδη ζητήματα ανάσχεσης της οικονομίας της, ενώ πολλοί οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν ενδεχόμενους κινδύνους στην Παγκόσμια Οικονομία.

Στη βάση αυτή, η διαπραγμάτευση των υπερπλεονασμάτων για την Ελλάδα, θα έχει μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας, προτού ξεσπάσει μια ενδεχόμενη νέα κρίση.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε πως το Κίνημα Αλλαγής και η Πρόεδρός του, Φώφη Γεννήματα, είχε έγκαιρα θέσει στο δημόσιο διάλογο το ζήτημα αυτό, θέση την οποία είχε αποδεχθεί ως αξιωματική αντιπολίτευση και η ΝΔ, παρουσία του κ. Βέμπερ.

Η κυβέρνηση, αν θέλει να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της, οφείλει να μείνει πιστή στις προεκλογικές της εξαγγελίες, προτάσσοντας πάνω από όλα το συμφέρον των Ελλήνων και της χώρας.

Το Κίνημα Αλλαγής, πιστό στις δεσμεύσεις του, θα συνεχίσει να ασκεί σοβαρή, υπεύθυνη και γόνιμη αντιπολίτευση, για την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.

Η Σοφία Πουλοπούλου είναι αναπληρώτρια  εκπαιδευτικός στη Σύρο και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πατήστε και δείτε τα 30 προηγούμενα άρθρα της Σοφίας Πουλοπούλου

Share.

Comments are closed.