Στο «κυνήγι» των κακοπληρωτών η ΔΕΗ με εντολή για διακοπή ρεύματος σε 30.000 πελάτες

0

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Επιχείρησης, οι οφειλές έως έξι μηνών αφορούν το ποσό των 545 εκατ. ευρώ, ενώ τα συνολικά χρέη προς τη ΔΕΗ αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ.
Σε απόλυτη προτεραιότητα τίθεται για τη νέα διοίκηση της ΔΕΗ η αντιμετώπιση του φαινομένου των στρατηγικών κακοπληρωτών, με στόχο την τόνωση των εσόδων και τη βελτίωση της ρευστότητας.
Στο πλαίσιο αυτό, έχει δοθεί εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για εντατικοποίηση των ελέγχων «σε πελάτες που έχουν εντοπιστεί ότι συστηματικά αποφεύγουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, συσσωρεύοντας μεγάλα ποσά οφειλής».
Σύμφωνα άλλωστε, με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο αριθμός των στρατηγικών κακοπληρωτών, οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των έξι μηνών, ανέρχεται σε 582.000 και οι σωρευτικές οφειλές αγγίζουν το ποσό των 545 Διευκρινίζεται ότι η εκστρατεία για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, δεν αφορά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, για τις οποίες άλλωστε υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις στο πλαίσιο του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, δήλωσε σχετικά πως «το φαινόμενο των στρατηγικών κακοπληρωτών, πρωτίστως θίγει και πλήττει τα εκατομμύρια συνεπών πελατών της επιχείρησης. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές πλέον δε θα γίνονται αποδεκτές. Είναι χρέος μας απέναντι στην επιχείρηση αλλά και στη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών που παρά τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες και τα προβλήματα, δίνουν μάχη και παραμένουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».

Share.

Comments are closed.