Κοινή γραμμή Μητσοτάκη-Μακρόν για ελληνοτουρκικά και πρωτογενή πλεονάσματα

0

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι και ο Έλληνας πρωθυπουργός επιστρέφει απόψε στην Αθήνα.
Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο αλλά και τις συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με δημοσιογράφους για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του.
Σύμφωνα με όσα είπε για τα ελληνοτουρκικά «Υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, η Ευρώπη δεν πρόκειται να αφήσει απροστάτευτη την Κύπρο». Υπενθυμίζεται ότι ο Εμανουέλ Μακρόν είχε απευθύνει αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα. Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε την αλληλεγγύη του στην Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με τις ενέργειες της Τουρκίας και υπογράμμισε ότι η ΕΕ και η Γαλλία δεν θα δείξουν αδυναμία στο θέμα αυτό. «Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο κάνει σημαντική τη χώρα σας στην περιοχή, γνωρίζουμε τις εντάσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, χρειάζεται επαγρύπνηση και αλληλεγγύη», τόνισε ο Μακρόν.

Για τα πλεονάσματα
Επιπλέον οι δύο άνδρες συζήτησαν το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων της Ελλάδας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν και έδειχνε ικανοποιημένος, δεν άνοιξε τα χαρτιά του στους δημοσιογράφους για το τι διημείφθη με τον Γάλλο πρόεδρο, ενόψει ίσως και του ραντεβού που θα έχει με την Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο στις 29 Αυγούστου.
«Όταν βρισκόμαστε σε μια αναπτυξιακή παγίδα πρέπει να χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία η έμφαση στην ανάπτυξη ως απόλυτη προτεραιότητα είναι κάτι που συμμεριζόμαστε απόλυτα» αρκέστηκε να πει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Για τις επενδύσεις
Νωρίτερα από το Μέγαρο των Ηλυσίων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απηύθυνε πρόσκληση στους Γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας.

Share.

Comments are closed.