Σοφία Πουλοπούλου*: Η Ηγεσία του Υπ. Παιδείας οφείλει να διασφαλίσει τα εργασιακά δικαιώματα και την προϋπηρεσία των αναπληρωτών

0

Παρακολουθώ, όλες αυτές τις ημέρες την πολιτική προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης με προσοχή και σεβασμό.
Πρώτον γιατί σέβομαι την εντολή του ελληνικού λαού.
Δεύτερον γιατί το εθνικό συμφέρον το επιτάσσει.
Τρίτον, γιατί μετά από 10 χρόνια κρίσης, – ανεξάρτητα αν αυτή προήλθε από τη ΝΔ και των ευθυνών που της αναλογούν στην πορεία αυτών των 10 χρόνων-, αποτελεί ύψιστη αναγκαιότητα, η επιστροφή (επιτέλους) της ζωής μας στην κανονικότητα.
Θεωρώ χρέος της αντιπολίτευσης να μην ακολουθεί την τακτική της αντιπολιτευτικής γραμμής των «Ζαππείων» και του «Συντάγματος», της «πολιτικής λάσπης» και του «λαϊκισμού», αλλά την τακτική μιας εποικοδομητικής βάσης διαλόγου, μέσα από προτάσεις, θέσεις και ευρύτερες συναινέσεις, προς όφελος της χώρας και των πολιτών, όπως τα επιτάσσει το πατριωτικό μας καθήκον.
Μέσα από ξεκάθαρες σοσιαλδημοκρατικές θέσεις και την αδιαπραγμάτευτη πολιτική και ιδεολογική μας ταυτότητα, κάθε φορά που θίγονται τα εργασιακά ή κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών, θα μας βρίσκουν «απέναντι» και θα εκφράζουμε την εναλλακτική πρόταση απέναντι στη συντήρηση.
Για το άσυλο, τον συνδικαλιστικό νόμο και την ηλεκτρονική ψηφοφορία (άσχετα αν διαφωνώ με τα μέτρα αυτά), την μείωση του ΕΝΦΙΑ, τον αντικαπνιστικό νόμο, τα κράνος, τα μέτρα για την υγεία και τη διανομή φαρμάκων, οι ενέργειες υπήρξαν άμεσες.
Για τις 1500 προσλήψεις ειδικών φρουρών, τα κενά μετρήθηκαν άμεσα και η προκήρυξη εκδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ.
Για τις ανάγκες της εκπαίδευσης, εύλογα διερωτάται κανείς, γιατί η κυβέρνηση παρουσιάζει μειωμένα αντανακλαστικά.
Η απάντηση της κυβέρνησης ότι το Υπουργείο «ψάχνει ακόμη τα κενά» δεν πείθει, αφού τα κενά είναι ήδη γνωστά και μπορεί να τα βρει εύκολα κανείς, στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όπως αντίστοιχα εύκολα ευρέθησαν και τα κενά για τις προσλήψεις των ειδικών φρουρών.
Το Υπουργείο Παιδείας με ακατανόητη ολιγωρία, καθυστερεί τις προκηρύξεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής.
Προκηρύξεις, οι οποίες έπρεπε να είχαν ανακοινωθεί από την επομένη κιόλας ημέρα των εκλογών, ώστε να εξασφαλισθεί η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και ταυτόχρονα να διασφαλισθούν τα εργασιακά δικαιώματα και η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών που υπηρετούν την εκπαίδευση.
Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει:

  • Να ανακοινώσει άμεσα τις προκηρύξεις
  • Να μην κλειδώσει τους πίνακες αναπληρωτών
  • Να προσμετρήσει τη φετινή προϋπηρεσία
  • Να δώσει τη δυνατότητα συμμετοχής σε όσους απεκλήσθησαν πέρισυ ή απέκτησαν τα τυπικά προσόντα ένταξης στους πίνακες κατά τη φετινή χρονιά, όπως ορίζει ο νόμος και τους δίνει το δικαίωμα.
  • Να προβεί σε μόνιμες προσλήψεις, των αναπληρωτών που αναπληρώνουν τον εαυτό τους, καλύπτοντας επί 10 και πλέον χρόνια, πάγια οργανικά κενά και
  • Να προβεί άμεσα στις 4.500 προσλήψεις των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, όπως έχει δεσμευτεί.

Η Σοφία Πουλοπούλου είναι αναπληρώτρια  εκπαιδευτικός στη Σύρο και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Πατήστε και δείτε τα 28 προηγούμενα άρθρα της Σοφίας Πουλοπούλου

Share.

Comments are closed.