Δημήτρης Μπράτης*: Σε 13 Δήμους αναβάλλεται η εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής

0

Σε 13 Δήμους, που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες υποδομές, αναβάλλεται η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής από τον προσεχή Σεπτέμβρη, σύμφωνα με κοινή απόφαση της υπουργού και της υφυπουργού παιδείας. Σε αυτούς τους Δήμους θα εφαρμοσθεί από το 2020-21.
Συγκεκριμένα το σχ. έτος 2018-19 η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή εφαρμόστηκε σε 184 από τους 325 Δήμους της χώρας και για το σχ. έτος που έρχεται,2019-20, έχει αποφασισθεί η επέκτασή της και σε επιπλέον 116 Δήμους .Από τους 116 Δήμου, 52 εξέφρασαν αδυναμία εφαρμογής οι οποίοι τελικά μειώθηκαν σε 13.
Η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, που καθιερώθηκε ύστερα από αγώνες 40 και πλέον χρόνων του κλάδου (ο πρώτος χρόνος υποχρεωτικότητας καθιερώθηκε το 2006 ύστερα από την απεργία των 42 ημερών κι ο δεύτερος το 2018) αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος των Εκπκών ΠΕ, γι αυτό και ο κλάδος πρέπει να είναι συνεχώς σε εγρήγορση, μέχρι την πλήρη εφαρμογή της σε όλα τα νηπιαγωγεία της χώρας.

* O Δημήτρης Μπράτης υπήρξε πρόεδρος της ΔΟΕ και τώρα είναι Αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ

Δείτε 4 προηγούμενα άρθρα του Δημήτρη Μπράτη

Σ.Σ. Οι 13 Δήμοι στους οποίους αναβάλλεται η εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής φαίνονται στον διπλανό πίνακα

Δείτε ολόκληρη την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.