Ηράκλειο: Παγωτατζίδικο έσβηνε με λογισμικό το 80% των αποδείξεων!

0

Ελεγκτές της ΑΑΔΕ μελετούσαν επί 3 ώρες την ταμειακή μηχανή ενός παγωτατζίδικου στη Χερσόνησο Ηρακλείου, καθώς κάτι δεν πήγαινε καλά. Τελικά με την επιμονή τους ξετρύπωσαν λαβράκι φοροδιαφυγής.
Στην επιχείρηση επιβλήθηκε προσωρινή διακοπή λειτουργίας 48 ωρών, ενώ ο ιδιοκτήτης μπήκε στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ για εισόδημα και ΦΠΑ που αποκρύφτηκε.
Συγκεκριμένα σε έλεγχο που έκανε σε κατάστημα πώλησης παγωτού στη Χερσόνησο Ηρακλείου, εντόπισαν ειδικό λογισμικό το οποίο στο τέλος κάθε ημέρας διέγραφε το 80% των αποδείξεων που είχαν εκδοθεί και έτσι εμφάνιζε στην εφορία μόνον τις υπόλοιπες!
Χρειάστηκε μάλιστα, όπως αναφέρει το ethnos.gr, να μελετήσουν επί τρεις ώρες το σύστημα έκδοσης αποδείξεων για να ανακαλύψουν το «έξυπνο» λογισμικό που επέτρεπε στον επιχειρηματία να φοροδιαφεύγει και να μην αποδίδει στο ελληνικό Δημόσιο τεράστια ποσά.
Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι σε μια ημέρα το λογισμικό είχε σβήσει 291 αποδείξεις ενώ το τελευταίο 15νθήμερο υπολογίζεται ότι έσβησε περισσότερες από 3.000 αποδείξεις!
Υπενθυμίζουμε ότι οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούν τακτικούς ελέγχους σε πολλές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα με στόχο να πατάξουν τη φοροδιαφυγή. Ένας από τους τελευταίους ελέγχους που είδαν το φως της δημοσιότητας ήταν αυτό προ ημερών στο Βόλο, όταν ιδιοκτήτης πιτσαρίας επιτέθηκε σε εφοριακούς και έσπασε το χέρι του ενός.

Share.

Comments are closed.