Δυσαρέσκεια για τις ρυθμίσεις Βρούτση – Προβληματισμός για το πώς θα συζητηθούν τα μεγάλα θέματα

0

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στο Κίνημα Αλλαγής η επιλογή της κυβέρνησης να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στο θέμα του Ασύλου.
Δεν είναι λίγοι μάλιστα, όσοι μιλούν για «κακό μήνυμα» από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη, πως ουσιαστικά δεν επιθυμεί την συναίνεση, και αναρωτιούνται πώς θα μπορέσουν έτσι να συζητήσουν επί μεγάλων θεμάτων που έρχονατια, όπως ο εκλογικός νόμος και η Συνταγματική Αναθεώρηση.
Στην πραγματικότητα, στην Χαριλάου Τρικούπη δεν αντιλαμβάνονται γιατί ο πρωθυπουργός προχώρησε μόνος σε μία τέτοια κίνηση, παρά τη δεδηλωμένη τους πρόθεση του ΚΙΝΑΛ να υπερψηφίσει το άσυλο με τις προτυποποιήσεις που πρότεινε, στέλνοντας από κοινού ένα μήνυμα συναίνεσης, αλλά και αποφασιστικότητας να διασφαλιστεί η ασφάλεια του δημόσιου Πανεπιστημίου. Περιγράφουν μάλιστα ως λάθος την στάση του πρωθυπουργού, που ενώ δεν είχαν ευοδωθεί οι προσπάθειες σύγκλισης μεταξύ του Κινήματος Αλλαγής και του υπουργείου Παιδείας, η Φώφη Γεννηματά του τηλεφώνησε και του πρότεινε λύση που θα μπορούσε να τύχει ευρύτερων πλειοψηφιών και εκείνος όμως να προτιμησε να προχωρήσει με τη στήριξη της «Ελληνικής Λύσης» του Κυριάκου Βελόπουλου.
Δυσαρέσκεια μεταξύ των  στελεχών του ΚΙΝΑΛ εκφράζεται και με αφορμή την τροπολογία της τελευταίας στιγμής του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, με τον αρμόδιο τομεάρχη του Κινήματος Αλλαγής Γιώργο Μουλκιώτη να κάνει λόγο για «δύο δυσμενέστατες για τους εργαζόμενους ρυθμίσεις». Σύμφωνα με τον βουλευτή, η τροπολογία αφενός ευνοεί την αυθαιρεσία των εργολάβων και αυξάνει την αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία, αφετέρου καταργεί την αποτελεσματική άσκηση του δικαιώματος προστασίας των εργαζομένων σε περιπτώσεις απόλυσης χωρίς βάσιμο λόγο που συνδέεται είτε με την ικανότητα και τη συμπεριφορά τους, είτε με τις λειτουργικές ανάγκες της επιχείρησης.
«Οι εργαζόμενοι γίνονται έρμαια στην αυθαιρεσία των εργοδοτών και απολύονται οποτεδήποτε», λέει, κάνοντας λόγο «για δύο ρυθμίσεις που εξυπηρετούν μόνο τα κακώς εννοούμενα εργοδοτικά συμφέροντα και αφαιρούν σημαντικά δικαιώματα του εργαζομένου». Ο ίδιος μάλιστα, καταλήγει ότι «ως φαίνεται, οι δύο αυτές ρυθμίσεις αποτελούν τον προάγγελο και άλλων δυσμενών αλλαγών στα εργασιακά δικαιώματα και αποδεικνύουν το είδος και το περιεχόμενο των αλλαγών που επαγγέλλεται ο κ.Μητσοτάκης».

Share.

Comments are closed.