Γαλλοϊταλική συνεργασία για γεωτρήσεις από κοινού της Total και ENI στην κυπριακή ΑΟΖ

0

Την είσοδο της κοινοπραξίας της γαλλικής Total με την ιταλική ENI στο τεμάχιο 7 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με ποσοστά 50-50, καθώς και είσοδο του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού στα τεμάχια 2, 3, 9 και 8, ανακοίνωσε σήμερα ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.
Ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε το πλαίσιο συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις εταιρείες Total και ENI, το οποίο ήταν μια πρωτοβουλία του ιδίου του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας σε συνεργασία με τους CEO της Total και της ENI.
Ειδικότερα ο κ. Λακκοτρύπης ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου ενέκρινε χθες την αδειοδότηση του τεμαχίου 7 στην κοινοπραξία Total και ΕΝΙ με ποσοστά 50-50 και την είσοδο της Total στα υπόλοιπα τεμάχια στα οποία επιχειρούσε η ENI και δεν ήταν αδειοδοτημένη η Total, και πιο συγκεκριμένα στο τεμάχιο 2, όπου θα εισέλθει η Total με ποσοστό 20%, στο τεμάχιο 3, όπου θα εισέλθει η ίδια με ποσοστό 30%, στο τεμάχιο 9, όπου η γαλλική εταιρεία θα εισέλθει με ποσοστό 20% και στο τεμάχιο 8, όπου η Total θα εισέλθει με ποσοστό 40%.

Share.

Comments are closed.