Süddeutsche Zeitung: Ο Μητσοτάκης βάζει λουκέτο στο «ελληνικό Αλκατράζ», φυλακές Κορυδαλλού

0

Από την αρχή της διακυβέρνησης Μητσοτάκη η προσοχή των Ευρωπαίων στράφηκε, όπως ήταν φυσικό, στην οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει, ωστόσο η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung εστιάζει σε μία άλλη εξαγγελία, στην κατεδάφιση των φυλακών Κορυδαλλού για λόγους ασφαλείας, τις οποίες και χαρακτηρίζει ελληνικό Αλκατράζ
Όπως επισημαίνεται στην ανταπόκριση από την Αθήνα, μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων «προφανώς κανείς δεν βλέπει άλλον τρόπο για να αντιμετωπίσει την ανομία στις φυλακές». Μάλιστα γίνεται αναφορά στα συνεχή επεισόδια που υπάρχουν στα σωφρονιστικά καταστήματα. Ενδεικτικά αναφέρει το άρθρο πως στις αρχές της χρονιάς και μέσα σε λίγες μέρες είχαμε δύο νεκρούς, οι οποίοι λέγεται ότι δολοφονήθηκαν από συγκρατούμενους. Ανακριτές κάνουν λόγο για μαφία του Κορυδαλλού.
Επίσης αναφέρει ότι δεν λείπουν οι εκβιαστές, οι οποίοι, με τη βοήθεια συνεργών, απαιτούν από τους συγγενείς πλούσιων κρατουμένων χρήματα έναντι «προστασίας». Παράδειγμα: ο πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης εξοπλισμών στο υπουργείο Άμυνας, ο οποίος έχει φυλακιστεί για δωροληψία.
Σύμφωνα με τη εφημερίδα «και οι υπάλληλοι στον Κορυδαλλό ανησυχούν για την ασφάλειά τους. Ειδικοί επισημαίνουν, ότι στην Ελλάδα το σωφρονιστικό σύστημα υποχρηματοδοτείται. Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στηλιτεύουν εδώ και καιρό την κατάσταση στο παλαιό σωφρονιστικό ίδρυμα, το οποίο χτίστηκε για 640 κρατούμενους, αλλά έχει στεγάσει μέχρι και 2.000».
Υπενθυμίζουμε ότι από το βήμα της Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε σχετικά με τη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού, ότι οι νέες φυλακές θα είναι εκτός αστικού ιστού, εντός της Αττικής και κοντά σε μεγάλο οδικό άξονα για να υπάρχει εύκολη πρόσβαση.

  • Διαβάστε το πλήρες άρθρο της δημοσιογράφου Christiane Schlötzer της γερμανικής εφημερίδας του Μονάχου Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Die Anstalt» στα γερμανικά πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.