Ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα είναι ο νέος Έλληνας Επίτροπος στην θέση του Αβραμόπουλου, σύμφωνα με το Politico

0

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς αναμένεται να είναι ο νέος Έλληνας Επίτροπος στην Κομισιόν της Ουρσουλα φον ντερ Λάϊεν, όπως αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η ανακοίνωση του νέου Επιτρόπου αναμένεται να γίνει γύρω στις 5 το απόγευμα από την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες.
Το αμερικάνικο περιοδικόPolitico αναφέρει σήμερα ότι υποψήφιος για τη θέση του Επιτρόπου της Ελλάδας θα είναι σύμφωνα με φήμες ο εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς. «Ωστόσο ο κ. Σχοινάς αρνήθηκε να σχολιάσει», γράφει το Politico.

Χαρακτηριστικά αναφέρει το Politico
«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει σήμερα την επιλογή του για τον επόμενο Ευρωπαίο Επίτροπο της Ελλάδας, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ποιος θα είναι ο υποψήφιος, ο οποίος δεν είναι ξένος στην Κομισιόν;
Φήμες από την Αθήνα αναφέρουν πως ο υποψήφιος δεν θα είναι άλλος από τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά. Ο Σχοινάς αρνήθηκε να σχολιάσει. Μείνετε συντονισμένοι, όπως θα έλεγε».

Ποιο θα είναι το χαρτοφυλάκιο του νέου Επιτρόπου δεν είναι ακόμη γνωστό, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι με βάση την εμπειρία του Μαργαρίτη Σχοινά, και την καριέρα του στις Βρυξέλλες, το ελληνικό χαρτοφυλάκιο θα είναι αναβαθμισμένο. Η τοποθέτηση του Μαργαρίτη Σχοινά δίνει τέλος και στα σενάρια περί αποστολής στις Βρυξέλλες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ποιος είναι ο Μαργαρίτης Σχοινάς
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2007 έως το 2009 εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία. Υπήρξε αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής του πρόεδρου της Κομισιόν Μπαρόζο, θήτευσε επικεφαλής του γραφείου του Κύπριου Επίτροπου Μάρκου Κυπριανού, αλλά η κορύφωση της ευρωπαϊκής του καριέρας ήρθε, όταν διορίστηκε εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Ζαν Κλώντ Γιούνκερ.
Δίπλα στον πρόεδρο της Κομισιόν που χειρίστηκε την ελληνική κρίση, ο Μαργαρίτης Σχοινάς έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στον χώρο του ευρώ. Όλοι τον θυμούνται για παράδειγμα να μεταφράζει στους εμβρόντητους συνεργάτες του Γιούνκερ ,το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα για το δημοψήφισμα, αλλά και τα μηνύματα που έστελνε στην Αθήνα, τις πιο κρίσιμες στιγμές της κρίσης του Grexit, με εντολή του Γιούνκερ.

  • Δείτε τo άρθρο του δημοσιογράφου Florian Eder του αμερικάνικου πολιτικού περιοδικού Politico  με θέμα «POLITICO Brussels Playbook, presented by BP: Whats next for UrsulaWhats next for MargaritisSalvinis miracle», πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.