Ι.Π. Μεσολόγγι: Βιβλίο από τη «Διέξοδο» για τους Ιωάννη – Ιάκωβο Μάγερ και Δημήτριο Μεσθενέα

0

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την τελευταία έκδοση «Από το λυκαυγές στο λυκόφως – Ελληνικός κινηματογράφος 1938-1968» από τη «Διέξοδο» και μία καινούργια τίθεται σε κυκλοφορία.
Πρόκειται για την μελέτη της φιλολόγου MSc – δημοσιογράφου και μέλους της ΕΗΕΑ Ειρήνης Μπέλλα με τον τίτλο «Ιωάννης – Ιάκωβος Μάγερ / Δημήτριος Μεσθενεύς – Η δημοσιογραφική πένα του Μάγερ συναντά την τυπογραφική τέχνη του Μεσθενέως».
Μια έρευνα μέσα από το περιεχόμενο της οποίας ο αναγνώστης πληροφορείται για «την άστατη ζωή του αποβληθέντος φοιτητή Ιατρικής» Ιωάννη – Ιάκωβου Μάγερ, για τη ζωή στο Μεσολόγγι από τον Σεπτέμβριο του 1821 μέχρι την Έξοδο, για το πώς και γιατί αποφασίστηκε η έκδοση των «Ελληνικών Χρονικών», για την πρώτη μέρα του τυπογραφείου, το δεκαμελές προσωπικό του και τα οικονομικά της εφημερίδας, για το «Ημερολόγιο της Πολιορκίας» και τέλος για τον θάνατο του Μάγερ και του Μεσθενέα.
Η έκδοση προστίθεται στη σειρά των Ιστορικών Εκδόσεων της «Διεξόδου» ως ελάχιστη συμβολή της στη διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης του Μεσολογγίου.

Share.

Comments are closed.