Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο και η δικογραφία για τον Μάριο Σαλμά

0

Στο αρχείο έθεσε η επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη τη δικογραφία για την υπόθεση της Novartis ως προς το σκέλος που αφορά τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Yγείας, Μάριο Σαλμά.

Μετά από αυτή την εξέλιξη παραμένει ανοιχτή η δικογραφία για άλλα 4 πολιτικά πρόσωπα: τον Αντώνη Σαμάρα, τον Γιάννη Στουρνάρα, τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο για τον κ. Σαλμά που να οδηγεί στη στοιχειοθέτηση τέλεσης των αξιόποινων πράξεων που διερευνώνται, δηλαδή του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και της δωροδοκίας.
Το όνομα του πρώην αναπληρωτή υπουργού ενεπλάκη μετά από κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα ο οποίος είχε κάνει λόγο για χρηματισμό του από την Novartis. Ο ίδιος από όταν η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας είχε αρνηθεί την εμπλοκή του αντειτείνοντας ότι η Novartis δεν ήταν ευχαριστημένη από τις υπηρεσιακές του ενέργειες και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τον παρακάμψει. Όπως σημείωνε μάλιστα, η φαρμακευτική δαπάνη επί θητείας του είχε μειωθεί κατα 50%.
Για τον Μάριο Σαλμά ενδιαφέρον παρουσιάζει το ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής που επόπτευσε των ερευνών και έχει προβεί σε σειρά καταγγελιών για παραβάσεις των εισαγγελέων κατά την έρευνα, έχει μεταξύ άλλων καταγγείλει ότι ήταν ανάμεσα σε τρεις πολιτικούς για τους οποίους η Ελένη Τουλουπάκη είχε προαποφασίσει διώξεις από τον περασμένο Δεκέμβριο χωρίς στοιχεία. Οι άλλοι δύο ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος τελικά εκλήθη ως ύποπτος πριν από τις εκλογές.

Share.

Comments are closed.