Γιάννης Μαγκριώτης: Ο όμορφος μετεκλογικός κόσμος των κομμάτων…

0

Η ΝΔ έγινε κυβέρνηση με 51 μέλη και «βεντούζα» σε κάθε πολιτικό υπουργό έναν τεχνοκράτη και όλοι περιμένουν την κατάληψη του κράτους με ανάλογο μίγμα, φυσικά, και στελεχών του Κινήματος Αλλαγής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη περισσότερο, φιλοτεχνεί το νέο πρόσωπό του για τις νέες ανάγκες του. Γίνεται ακόμη πιο πολύ ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος, καταγγέλλοντας το ΠΑΣΟΚ. Τώρα, πέρα από τον Ανδρέα Παπανδρέου, υιοθετεί ακόμη και τα συνθήματά του, όπως αυτό της «Επανίδρυσης του κόμματος», που διακήρυξε το ΠΑΣΟΚ το 1990 μετά την ήττα του 1989 και τη δίωξη του Ανδρέα Παπανδρέου από την «Κυβέρνηση κάθαρσης» ΝΔ-Αριστεράς.
Και εδώ θα δούμε νέα ομάδα στελεχών του Κινήματος Αλλαγής να συμμετέχει.
Στο Κίνημα Αλλαγής ‒όπου άλλοι είναι ευχαριστημένοι και άλλοι όχι με το εκλογικό αποτέλεσμα‒ η μεν ηγετική ομάδα αναλαμβάνει τις ευθύνες για τα λάθη της, αλλά δεν λέει ποια ήταν, για να μην τα ξανακάνει∙ οι δε αντιπολιτευόμενοι κατηγορούν την ηγεσία για αυτούς που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν τους ενοχλούν αυτοί που πήγαν στη ΝΔ.
Φυσικά καμιά συζήτηση για την ουσία της πολιτικής και την ταυτότητα του κόμματος ‒ δηλαδή για το μεγάλο πρόβλημά μας.
Και τώρα ραντεβού το φθινόπωρο, με μια ημερίδα για τη σοσιαλδημοκρατία, αφού ευτυχώς καταλήξαμε ότι είμαστε κόμμα του κέντρου, αφήνοντας την προεκλογική θεωρία ότι «Ο Μητσοτάκης είναι η δεξιά και ο Τσίπρας η νέα δεξιά»

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 89 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.