Γιάννης Βρούτσης: Τέλος η εγκύκλιος ΣΥΡΙΖΑ για παραχώρηση ΑΜΚΑ σε αλλοδαπούς – Η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι

0

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, απάντησε τόσο στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σχετικά με το «στοπ» στην απόδοση ΑΜΚΑ σε αλλοδαπούς όσο και στην σφοδρή επίθεση που δέχτηκε από το ΚΙΝΑΛ.
Η κυβέρνηση ανακάλεσε την εγκύκλιο ΣΥΡΙΖΑ με την οποία δινόταν 17 ημέρες πριν τις εκλογές ΑΜΚΑ σε χιλιάδες αλλοδαπούς.

Το tweet του Γιάννη Βρούτση

Ο υπουργός Εργασίας προχώρησε στην ανάκληση εγκυκλίου η οποία προέβλεπε απλοποίηση των διαδικασιών απόδοσης ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους χωρών εκτός ΕΕ.
Ανακλήθηκε η εγκύκλιος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ανέβηκε στη Διαύγεια στις 20 Ιουνίου 2018 και έδινε το δικαίωμα απόκτησης ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους είχε υπογραφτεί από τους πρώην υπουργούς Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα και από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο. Εκεί δίνονταν πρόσθετες οδηγίες για την απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους σε συνέχεια σχετικής ΚΥΑ του 2009.
Να σημειωθεί ότι ο ΑΜΚΑ είναι απαραίτητός για να μπορέσει κάποιος να εργαστεί αλλά και να ασφαλιστεί στη χώρα μας, αρκεί βέβαια να βρίσκεται νόμιμα σε αυτή.

ΚΙΝΑΛ: Ο Βρούτσης εκδικείται πρόσφυγες και μικρά παιδιά
Με ανακοίνωσή του ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής στηλίτευσε τον υπουργό για την ανάκληση εγγράφου που αφορά τη χορήγηση ΑΜΚΑ σε αλλοδαπούς.

«Η πρώτη ενέργεια του υπουργού Εργασίας  ήταν να περικόψει την πρόσβαση προσφύγων  στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», καταγγέλλει το ΚΙΝΑΛ,
«Ο κ. Βρούτσης αξιοποιεί την  προχειρότητα και την επισφάλεια των δήθεν προοδευτικών πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Καλούμε τον πρωθυπουργό, τους διάφορους συναρμόδιους υπουργούς και συντονιστές της κυβέρνησης να απαντήσουν ένα απλό ερώτημα. Είναι η κακομεταχείριση των προσφύγων και των παιδιών τους επίσημη κυβερνητική επιλογή; Η κυβέρνηση οφείλει τώρα να απαντήσει» καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.

Share.

Comments are closed.