Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Παιδείας – Παράταση προθεσμίας για μηχανογραφικά:

0

Στις 9 ακριβώς, σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφθασε στο υπουργείο Παιδείας.
Με τη επιλογή του αυτή να μην είναι καθόλου τυχαία, δεδομένου ότι το υπουργείο Παιδείας είναι το πρώτο υπουργείο που επισκέπτεται ο πρωθυπουργός και αυτό δείχνει σημασία που αποδίδει ο πρωθυπουργός στην αναβάθμιση της Παιδείας. Επίσης έχει να κάνει και με την εξαγγελία του ότι στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή και θα αφορά το επιτελικό κράτος, θα υπάρχει και η ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου, η οποία ήταν βασική προγραμματική δέσμευση του πρωθυπουργού.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν η υφυπουργός αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σοφία Ζαχαράκη αλά και ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ανώτατης εκπαίδευσης Βασίλης Διγαλάκης. Τον πρωθυπουργό συνόδευε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.
Στα βασικά θέμα της ατζέντας της νέας υπουργού Παιδείας είναι ακόμα τα πρότυπα σχολεία, η αναβάθμιση της ειδικής αγωγής και οι προσλήψεις που θα γίνουν καθώς και το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη μετά τη σύσκεψη
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων «Θα προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποφασιστικότητα στο σχέδιο μας για μια αναβαθμισμένη Δημόσια Παιδεία. Εκφράζω την απόλυτη εμπιστοσύνη μου σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Είναι σύμμαχοι μας».

Η Νίκη Κεραμέως για προσλήψεις ειδικής αγωγής, παράταση προθεσμίας μηχανογραφικών και τη Νομικής Πάτρας
Η Νίκη Κεραμέως από πλευράς της δήλωσε μεταξύ άλλων «Προχωράνε κανονικά οι προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής εκπαίδευσης. Θα δοθεί παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών ώστε να δούμε αν έχουν αδυναμίες τα νέα τμήματα. Θα ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Δεν προχωράμε στην ίδρυση Νομικής στην Πάτρα. Η χώρα μας έχει χιλιάδες άνεργους δικηγόρους, δεν χρειάζεται 4η Νομική. Στόχος να είναι να δώσουμε μεγαλύτερη αυτονομία στα πανεπιστήμια. Θέλουμε να απεμπολήσουμε αρμοδιότητες από το υπουργείο και να τις εκχωρήσουμε εκεί όπου είναι ο φυσικός τους χώρος».

Share.

Comments are closed.