Σπύρος Λυκούδης: Τη λύση καλούνται να δώσουν οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς

0

Μία πρώτη γεύση του τι θα ακολουθήσει έδωσε προχθες ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης, με άρθρο του στα Νέα.
Μην έχοντας κρύψει ποτέ την ανησυχία του για την ανασυγκρότηση του χώρου της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, ακόμα και την πρόθεσή του να δουλέψει προς αυτή την κατεύθυνση, ο Σπύρος Λυκούδης, παρατηρεί μεταξύ άλλων ότι «η προσπάθεια του κ. Τσίπρα, ικανότατου στις στροφές, να κυριαρχήσει στο μεσαίο χώρο εφόσον διεκδικεί την παράδοση του Ελ. Βελιζέλου και της «Δημοκρατικής Παράταξης» στην οποία βεβαίως ουδέποτε ανήκε, ενδέχεται να συναντήσει τη σθεναρή αντίσταση του Κινήματος Αλλαγής. Το ΚΙΝΑΛ όμως, έχοντας χάσει την ευκαιρία να ανασυγκροτήσει τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη με όρους που θα το έκαναν σοβαρό ανταγωνιστή του ΣΥΡΙΖΑ και με την σημερινή εκλογική του επίδοση να παραμένει καθηλωμένη δεν φαίνεται να μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Οφείλει να κοιταχτεί στον καθρέπτη. Φέρει το ίδιο την αποκλειστική ευθύνη για την αδυναμία του αυτή».
Συνεχίζει, μάλιστα, εκτιμώντας ότι το πρόβλημα της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς με σύγχρονους ευρωπαϊκούς, μεταρρυθμιστικούς και πολιτικούς όρους, στη βάση του αποθέματος των αξιών και αρχών της, σε πλήρη επαφή με τα σημερινά εγχώρια και ευρύτερα προβλήματα, δεν έχει λυθεί, καταλήγοντας ότι «την λύση του καλούνται και πάλι να επωμιστούν όλες εκείνες οι δυνάμεις που ανεξαρτήτως της σημερινής εκλογικής τους επιλογής δεν έχουν απελπιστεί από το Σισύφειο έργο τους και δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια

Share.

Comments are closed.