Γιάννης Μαυρής: Αυτό θα είναι το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, όταν χάσει την εξουσία

0

Ο δημοσκόπος και πολιτικός επιστήμονας Γιάννης Μαυρής, της εταιρείας Public Issue παρουσιάζει στην προσωπική του ιστοσελίδα μια εξαιρετικά δυσοίωνη ανάλυση για τον ΣΥΡΙΖΑ και για το τι θα συμβεί όταν θα χαθεί η εξουσία, και κατά συνέπεια η πρόσβαση στο κράτος και τις κρατικές θέσεις.
Να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι ο κ. Μαυρής είναι ο δημοσκόπος που «έπιασε» με απόλυτη ακρίβεια το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, δεδομένου ότι προέβλεψε ότι η διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα θα ξεπεράσει κάθε ιστορικό προηγούμενο.
Στην πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυσή του ο Γιάννης Μαυρής επιμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την επαφή του με την κοινωνία και την κοινωνική του βάση και έχει ταυτιστεί με το κράτος, γεγονός που το καθιστά όπως γράφει «κόμμα-καρτέλ».
Αυτή η πορεία ξεκίνησε, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, με την ανατροπή του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, που προκάλεσε μαζική διαρροή κομματικών μελών, με συνέπεια το κυβερνών κόμμα να χάσει τον μαζικό του χαρακτήρα και να καταστεί ένα αρχηγικό κόμμα κρατικών στελεχών. Η απώλεια της οργανωμένης κομματικής βάσης, προσθέτει ο Γιάννης Μαυρής, κάνει την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ στο κομματικό σύστημα και την ταύτιση των ψηφοφόρων με το κόμμα εξαιρετικά εύθραυστη, όπως φάνηκε και από την συντριπτική ήττα των εκπροσώπων του στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Στη συνέχεια εκτιμά ότι η αναμενόμενη μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, θα κάνει ακόμα πιο εύθραυστη την ταύτιση των ψηφοφόρων με το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς.
Στην ανάλυσή του καταλήγει με μια πολύ απαισιόδοξη εκτίμηση για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ: «Συνοψίζοντας, έχει γίνει φανερό, ότι η επερχόμενη απώλεια της κυβερνητικής εξουσίας έχει αρκετές πιθανότητες να λειτουργήσει, καταλυτικά, εις βάρος του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα

  • Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση του Γιάννη Μαυρή για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ εκτός εξουσίας με τίτλο «ΣΥΡΙΖΑ, Κόμμα, Κράτος – Mετά τη Διακυβέρνηση, τι;» πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.