Τσακαλώτος: Αν κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές, θα φταίει το ΚΚΕ… Το χαβά τους «για όλα φταίνε οι άλλοι»

0

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής πριν από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών είπε «Έχουμε δύο διαφορετικά κόμματα, με διαφορετικά προγράμματα. Έχουμε αποδείξει την αξιοπιστία μας τα τελευταία 4 χρόνια, έχουμε μια κυβέρνηση που πήρε το μήνυμα από τις ευρωεκλογές και θεωρεί ότι μπορεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να πάει μπροστά. Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να αποφασίσουμε για τη ζωή μας».
Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών που ανέβηκε στο βήμα για να ζητήσει την ψήφιση της τροπολογίας για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, – κάτι που δεν έκανε σε δυο προηγούμενες τροπολογίες για το ίδιο θέμα, αυτές του ΚΙΝΑΛ & της ΝΔαπευθύνθηκε στο ΚΚΕ και το ΚΙΝΑΛ και μίλησε για το διακύβευμα των εθνικών εκλογών του Ιουλίου του 2019.
«Άκουσα με μεγάλη προσοχή τον κ. Καραθανασόπουλο ο οποίος είπε ότι το ΚΚΕ θα καλέσει τον κόσμο να μην επιλέξει ανάμεσα στο χειρότερο και το λιγότερο κακό. Αν, ο μη γένοιτο, κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, θα είναι άλλο ένα τεράστιο λάθος του ΚΚΕ. Γιατί, όταν το πρόγραμμα της ΝΔ θα ξεδιπλωθεί -και δεν είναι ανάγκη να κάνουμε εικασίες, αφού μπορούμε να δούμε ακριβώς τι είπε ο κ. Στουρνάρας για το ασφαλιστικό, αφού μπορούμε να δούμε τι ακριβώς λέει η ΝΔ για τον φόρο στην ενέργεια, αφού μπορούμε να δούμε τι έχουν πει για το 1 προς 5 στο δημόσιο τομέα- ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος και συνέχισε, απευθυνόμενος στο ΚΚΕ: «Ο δικός μας κόσμος και ο δικός σας κόσμος, θα υποφέρει από αυτά. Πολλές φορές το έχει κάνει το λάθος το ΚΚΕ, πολλές φορές το έχει κάνει το λάθος και η Αριστερά. Παντού τα λαϊκά και μεσαία στρώματα αντιδρούν στην πολιτική του νεοφιλελευθερισμού. Φοβούνται την Κεντροδεξιά, πόσο μάλλον την άκρα Δεξιά. Γι΄ αυτό εμείς καλούμε και το ΚΚΕ και τους ψηφοφόρους να σας πιέσουν να αλλάξετε γραμμή, για να μπορέσουμε μαζί να αντιμετωπίσουμε το φόβο. Ή να μην σας ψηφίσουν. Γιατί τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, για να μπορείτε εσείς να μιλάτε για συγκυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού».

Αναφερόμενος στο ΚΙΝΑΛ ο κ Τσακαλώτος είπε:
«Δεν έχουμε εδώ δύο προγράμματα, πάνω-κάτω ίδια. Έχουμε δύο αντιπαραθετικά προγράμματα, με σαφή ιδεολογικό και κοινωνικό πρόσημο. Και το ίδιο θα έλεγα και για τους υποστηρικτές του ΚΙΝΑΛ. Έφυγε ο κ. Βενιζέλος, αλλά η γραμμή του έμεινε ίδια. Ρωτάω τους ανθρώπους που ψήφισαν ΚΙΝΑΛ: Πραγματικά, μπορούν να κρατήσουν ίσες αποστάσεις, από μια κυβέρνηση η οποία λέει ότι πρέπει να έχουμε μια ισορροπία, ανάμεσα στο κοινωνικό κράτος και στη μείωση της φορολογίας, και είναι ίδια μια εν δυνάμει κυβέρνηση, τη ΝΔ, που δίνει έμφαση μόνο στη μείωση της φορολογίας, ετοιμάζει έδαφος ότι θα παραλάβουν καμένη γη και ότι δεν θα έχει πλεονάσματα και οι φοροελαφρύνσεις θα είναι για τους συνήθεις ύποπτους, τις ελίτ δηλαδή;» και πρόσθεσε: «Λένε οι άνθρωποι που ψηφίζουν ΚΙΝΑΛ ότι μπορεί να είναι ίδιο αυτό το πράγμα; Με όλες τις διαφορές και την όποια κριτική θα μπορούσαν να κάνουν για τη δική μας κυβέρνηση, είναι το ίδιο πράγμα να υποστηρίξεις μια συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων που μπορούν να σταματήσουν το τσουνάμι που έρχεται και το ίδιο να πεις, δεν με νοιάζει και ο λαός θα μας πει τι θα κάνουμε; Αυτό λέει η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ; Είναι σαν ο Βαρθολομαίος να επιβάλει στον θρησκευόμενο κόσμο να πει αν θα γίνει μουσουλμάνος ή χριστιανός. Η ηγεσία πρέπει να απαντήσει αν συμφωνεί με θετικά μέτρα που έχουν ψηφιστεί από το καλοκαίρι του 2018 και μετά».

Share.

Comments are closed.