Την αναφορά του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, που ήταν εποπτεύων εισαγγελέας της έρευνας της Novartis, αναδεικνύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», αποκαλύπτοντας το κρυφό παρασκήνιο και τις πολιτικές μεθοδεύσεις πίσω από την υπόθεση.
Ο κ. Αγγελής καταγγέλλει την Ελένη Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας, η οποία σε συνεργασία με τον «Ρασπούτιν της Κυβέρνησης», είχαν αποφασίσει -χωρίς να διαθέτουν στοιχεία- την παραπομπή πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και την εξόντωση του ιδίου, που ήταν εμπόδιο στα σχέδια τους.
Πρόκειται για δύο εμπιστευτικές αναφορές του κ. Αγγελή προς την προϊσταμένη του, Ξένη Δημητρίου, οι οποίες επί μήνες κρατούνταν ως επτασφράγιστο μυστικό.
Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» , οι καταγγελίες του κ. Αγγέλη είναι σε γνώση της απερχόμενης ηγεσίας του Αρείου Πάγου από τον περασμένο Ιανουάριο. Ωστόσο, η κα. Δημητρίου αποφάσισε να στείλει άρον-άρον τις αναφορές στο αρχείο, ενώ στη συνέχεια υπερψήφισε την Ελένη Τουλουπάκη προκειμένου να παραμείνει για άλλα δύο χρόνια στη θέση της Εισαγγελέα Διαφθοράς.
Ο Αγγελής περιγράφει την λειτουργία ενός αόρατου συστήματος που είχε στόχο να πλήξει τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ με την άσκηση ποινικών διώξεων «τύπου fast track», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ανώτερος δικαστικός.
Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», ο κ. Αγγελής αναφέρει ότι δεν θέλει να συνδεθεί το όνομά του με κατάχρηση εξουσίας, αναφέρει ότι οι καταθέσεις των ψευδομαρτύρων περιέχουν μόνον αξιολογικές, υποκειμενικές και αόριστες κρίσεις και όχι συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά, αναδεικνύει σοβαρά λάθη της εισαγγελίας διαφθοράς, και κάνει λόγο για ακυρότητα της όλης διαδικασίας.
Στην αναφορά του προς την κυρία Δημητρίου, ο κ. Αγγελής αναφέρει πως ουδέποτε αρνήθηκε να παραλάβει στικάκι με «στοιχεία φωτιά του FBI» από Αμερικανούς εισαγγελείς, όπως γράφηκε από φιλικές προς τον ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδες, δημοσιεύματα τα οποία εξόργισαν τον κ. Αγγελή και τα οποία οδήγησαν στην παραίτησή του από τη θέση του εποπτεύων εισαγγελέα.
Μάλιστα, κάνει λόγο για «σενάρια τύπου Ρασπούτιν», από άτομο με πρόσβαση στα ΜΜΕ, με νομικές γνώσεις και γνώσεις μυστικών υπηρεσιών.
Σε άλλο σημείο ο κ. Αγγέλης κάνει αναφορά στη βιασύνη να ασκηθούν διώξεις κατά του Ανδρέα Λοβέρδου, του Μάριου Σαλμά και του Άδωνι Γεωργιάδη. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αντιλήφθηκα ότι υπήρχε μια σχετική βιασύνη να ασκηθεί ποινική δίωξη, για κάποιους πολιτικούς, να παραπεμφθεί η υπόθεση σε ανακριτή (και μάλιστα χωρίς κλήση σε εξηγήσεις, αφού τα ονόματα θα τα προσδιόριζε ο ανακριτής) και τα υπόλοιπα θα τα έβρισκε ο ανακριτής. Με μεγάλη μου έκπληξη τους άκουσα να με πληροφορούν διά στόματος της κυρίας Τουλουπάκη ότι θα πούμε στους Αμερικάνους ότι γύρω στις είκοσι (20) Δεκεμβρίου θα ασκήσουμε δίωξη κατά τριών πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα κατά των Γεωργιάδη, Λοβέρδου και Σαλμά. Αντέδρασα έντονα».
Μάλιστα, ιδιαίτερη αξία έχει το γεγονός ότι η παραίτηση του κ. Αγγελή ακολούθησε εκείνη της Ελένης Ράικου η οποία επίσης είχε αποχωρήσει από την κεφαλή της Εισαγγελίας Διαφθοράς τον Μάρτιο του 2017 καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στην έρευνά της για τη Novartis, αναφερόμενη στον διαβόητο «Ρασπούτιν, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ» της ζητούσε να ασκήσει άρον άρον ποινικές διώξεις σε πολιτικά πρόσωπα.
Καταγγελία-φωτιά του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου Αγγελή για την υπόθεση Novartis
0
Share.