Εισβολή αγνώστων στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου

0

Άγνωστοι εισέβαλαν στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σήμερα το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρυτανείας του ιδρύματος.
Ήταν περίπου 10 άτομα με κρυμμένα τα πρόσωπα τους «εισέβαλαν με τρόπο βίαιο και τρομοκρατικό στο γραφείο του Πρύτανη». 
Όπως αναφέρεται, αφού βεβήλωσαν τον χώρο του γραφείου με αναγραφή συνθημάτων και ανάρτηση αφισών, απείλησαν και ύβρισαν τον Πρύτανη κατηγορώντας τον ότι συνεργάζεται με την αστυνομία για τη δίωξη του παρεμπορίου στους χώρους γύρω από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της πρυτανείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών:
«Ομάδα αγνώστων (περίπου 10 ατόμων), με κρυμμένα τα αναγνωριστικά των προσώπων τους, εισέβαλαν με τρόπο βίαιο και τρομοκρατικό, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, στις 11:50, στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αφού βεβήλωσαν τον χώρο του γραφείου με αναγραφή συνθημάτων και ανάρτηση αφισών, απείλησαν και ύβρισαν τον Πρύτανη κατηγορώντας τον ότι συνεργάζεται με την αστυνομία για τη δίωξη του παρεμπορίου στους χώρους γύρω από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.
Τέτοιες έκνομες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο Πανεπιστήμιο. Η πολιτεία οφείλει να εγγυηθεί τη δημοκρατική και εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου Πανεπιστημίου. Η παρατεταμένη ανοχή στην παρανομία που ενδημεί στην ευρύτερη των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος περιοχή, μόνο δυσμενείς συνέπειες έχει στη λειτουργία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Share.

Comments are closed.