Σοφία Πουλοπούλου*: Ο κ. Τσίπρας και ο Σύριζα υποτιμούν διαρκώς την νοημοσύνη μας

0

Τώρα παρουσιάζονται, ως δήθεν προστάτες των συνταξιούχων.
Ποιοι; Αυτοί που την τριετία 2015-2018 αφαίρεσαν από τους συνταξιούχους 7,5 δις ευρώ με τα μέτρα τους.
Αυτοί που με δικά τους μέτρα, της δικής τους διακυβέρνησης,

  • Αύξησαν τις εισφορές για την περίθαλψη
  • Κατήργησαν το ΕΚΑΣ
  • Μείωσαν τις επικουρικές συντάξεις και τα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου Πολ. Υπαλλήλων και πετσόκοψαν το εφάπαξ
  • Επιβάρυναν τους συνταξιούχους με την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης
  • Αφαιρούν, μέσα σ’ ένα μόλις χρόνο μέσα στο 2019, από τους συνταξιούχους 3,1 δις ευρώ, με σκοπό αυτή η μείωση να συνεχίζεται και κάθε επόμενο χρόνο.

Κόβουν κάθε χρόνο, μια έως τρεις συντάξεις, με μεγαλύτερα θύματα τους συνταξιούχους του ΕΚΑΣ και τώρα πανηγυρίζουν γιατί έδωσαν προεκλογικά 800 εκ., δηλαδή ούτε μισή σύνταξη.
Είναι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που με δικό τους νόμο, όσοι πολίτες συνταξιοδοτούνται, θα λαμβάνουν συντάξεις μέχρι και 40% χαμηλότερες, από εκείνες που λαμβάνουν οι παλαιοί συνταξιούχοι, με βάση τους νόμους των προηγούμενων δήθεν «ανάλγητων» Κυβερνήσεων.
Είναι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του που αποκρύπτουν τεχνηέντως το γεγονός, ότι η μέση νέα σύνταξη πλέον, ανέρχεται μόλις στα 612 ευρώ, από τα 748 ευρώ που ήταν η μέση σύνταξη την «προ Κατρούγκαλου» εποχή.
Κρύβουν την αλήθεια από τον λαό, ότι με δική τους κυβέρνηση, με δικούς τους νόμους, με δική τους ευθύνη και πρωτοβουλία, μείωσαν τις συντάξεις των πολιτών, κατά 18,2%.
Αποκρύπτουν το έργο τους, για το οποίο δηλώνουν ότι νιώθουν και υπερήφανοι, θέλοντας να αυτοχαρακτηρίζονται και «Προοδευτικοί».
Προοδευτικό ήταν, είναι και θα είναι μόνο το έργο του ΠΑΣΟΚ.
Αυτή ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι, η Μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξης για τον λαό.
Η Παράταξη του Ηγέτη, Ανδρέα Παπανδρέου, που έδωσε δωρεάν υγεία, παιδεία και ασφάλιση για όλους, που έφτιαξε το ΕΣΥ, που αναγνώρισε δικαιώματα κοινωνικά και εργασιακά στις γυναίκες, που έδωσε δουλειά και σπίτι σε κάθε Έλληνα, ώστε να ζει με αξιοπρέπεια.
Τίποτα το προοδευτικό δεν έχει να επιδείξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μοιράζοντας συντάξεις- χαρτζιλίκι και επιδόματα-βοηθήματα σε συνταξιούχους του ΟΓΑ, αλλά και άλλων Ταμείων, μικρότερες ακόμη και από τις συντάξεις ανασφάλιστων, των 360 ευρώ.
Δικοί τους είναι οι νόμοι. Όχι δικοί μας. Την “έρημη και τον έρημο συνταξιούχο” – όπως τους ονομάζουν στα spot τους – αυτοί τους καταρήμαξαν. Τώρα ζητάνε και τα ρέστα.
Οι πολίτες όμως πλέον ξέρουν. Όποιος νοιάζεται για τους συνταξιούχους πρέπει να το αποδεικνύει στην πράξη με μόνιμα μέτρα και πολιτικές που εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια και ασφάλεια στην ζωή τους.
Εμείς, ως Κίνημα Αλλαγής, καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση νόμου στην Βουλή: Η κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και στα 700 για το ζευγάρι. Δέσμευση μας, που είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε πράξη.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, αντί να ευτελίζουν και να ρίχνουν το επίπεδο που αρμόζει στο Κοινοβούλιο, θέλουν πραγματικά, κάτι ουσιαστικό να προσφέρουν στους πολίτες και στους συνταξιούχους, δεν έχουν παρά να την αποδεχθούν και να την ψηφίσουμε όλοι μαζί στη Βουλή.
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό.

Η Σοφία Πουλοπούλου είναι αναπληρώτρια δασκάλα στη Σύρο και
 Υποψήφια βουλευτής Α’ Αθήνας με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ

Πατήστε και δείτε τα 16 προηγούμενα άρθρα της Σοφίας Πουλοπούλου

Share.

Comments are closed.