Σοφία Πουλοπούλου: Όσο υπάρχει η μνήμη ζωντανή, δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες

0

Σήμερα συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Γενοκτονία 353.000 Ποντίων και τον ξεριζωμό 1 ακόμη εκατομμυρίου Ελλήνων του Πόντου, από την πατρίδα τους.
25 χρόνια πριν, με πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίστηκε θεσμικά από τη Βουλή των Ελλήνων, η Γενοκτονία των Ποντίων.
Σήμερα, το Κίνημα Αλλαγής, διεκδικεί την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου διεθνώς, προβαίνοντας σε σύσταση Ειδικού Τομέα του Κινήματος Αλλαγής και στην εισήγησή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, για την συγκρότηση Ειδικής Διακομματικής Επιτροπής, με στόχο την ανάδειξη του ζητήματος της Γενοκτονίας των Ποντίων, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Έχουμε χρέος, όχι μόνο να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη αυτή, αλλά και να διεκδικήσουμε να αναγνωριστεί διεθνώς η Γενοκτονία του Πόντιου Ελληνισμού, ως παράδειγμα προς αποφυγήν στο μέλλον.
Η Ευρώπη οφείλει να αναδείξει την ιστορική αυτή αλήθεια και ο ΟΗΕ να αναγνωρίσει την καταπάτηση των ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων που υπέστη ο Ποντιακός Ελληνισμός, όπως ακριβώς έπραξε αντίστοιχα, με την αναγνώριση, ενός ακόμη φρικτού εγκλήματος, της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Έχουν χρέος να προστατεύσουν έμπρακτα, την διαφορετικότητα στη γλώσσα, στα ήθη, στα έθιμα, στη θρησκεία, στον πολιτισμό και στην κουλτούρα, κάθε λαού και να διαφυλάξουν την συλλογική μνήμη Παγκοσμίως, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι μνήμες αυτές, να χαθούν στη λήθη του παρελθόντος.

  • Το οφείλουμε, ως ύψιστο φόρο τιμής, στις 000 ψυχές που θυσίασαν τη ζωή τους.
  • Το οφείλουμε στο 1 εκατομμύριο Έλληνες του Πόντου, που ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους.
  • Το οφείλουμε ως παρακαταθήκη στη μνήμη των επερχόμενων γενεών.

Η Σοφία Πουλοπούλου είναι αναπληρώτρια δασκάλα στη Σύρο και
 Υποψήφια βουλευτής Α’ Αθήνας με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ

Πατήστε και δείτε τα 17 προηγούμενα άρθρα της Σοφίας Πουλοπούλου

Share.

Comments are closed.