Μάκης Μπαλαούρας: Έπρεπε να δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα

0

Την εκτίμηση ότι κακώς δεν δόθηκε νέα άδεια στον πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας
Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο του Πλημμελειοδικείου Βόλου είπε «όχι» στο αίτημα του αρχιεκτελεστήτης «17 Νοέμβρη» να λάβει νέα άδεια κρίνοντας ότι «εμμένει στην άποψή του περί ένοπλης ανατροπής του “κρατικού μονοπωλίου της βίας” και άρα καθιστά εναργές ότι ευκαιρίας δοθείσης, δεν αποκλείεται να τελέσει και νέες αξιόποινες πράξεις ιδιαίτερης απαξίας».
Από τη πλευρά του ο κ. Μπαλαούρας μιλώντας σήμερα στο Open υποστήριξε ότι έπρεπε να του δοθεί άδεια και για να δικαιολογήσει τη θέση του είπε: «θυμίζω ότι είναι συνεπής στις άδειες που έχει πάρει».
Στην παρατήρηση των καλεσμένων της εκπομπής ότι ο Κουφοντίνας δεν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «δεν μπορείς να βάλεις κανένα να κάνει δήλωση μετάνοιας».
Επικαλέστηκε, δε, το παράδειγμα της Ιταλίας και της αντιμετώπισης μελών των Ερυθρών Ταξιαρχιών στους οποίους, όπως είπε, «τους έδωσαν το δικαίωμα να μην κοιμούνται απλώς στο σπίτι τους, να κυκλοφορούν ολημερίς να δουλεύουν».
«Ο νόμος υπάρχει και είναι παλιός. Ένας εγκλεισμένος εφόσον έχει καλή διαγωγή μέσα στις φυλακές μπορεί να έχει κάποια δικαιώματα» επέμεινε ο κ. Μπαλαούρας και υποστήριξε ότι «είναι άλλο θέμα» το ότι ο Κουφοντίνας δεν έχει ζητήσει συγγνώμη.
«Εγώ λέω ότι έχει δικαίωμα στην άδεια τελεία και παύλα. Ο Χριστόδουλος Ξηρός που δεν ήταν συνεπής δεν πήρε ξανά άδεια» συνέχισε ο κ. Μπαλαούρας.

Share.

Comments are closed.