Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση να αποφύγει κάθε προεκλογική παρέμβαση στην Αυτοδιοίκηση

0

Την άρνηση του Κινήματος Αλλαγής να συμμετάσχει στην επιτροπή που προτείνει η κυβέρνηση για την «επανεξέταση της διοικητικής διαίρεσης των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού» γνωστοποιεί η επικεφαλής του κόμματος Φώφη Γεννηματά, με επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.
«Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε μια επιτροπή που προτείνετε με προφανή στόχο να δώσει ανέξοδες υποσχέσεις και να εξυπηρετήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες» αναφέρει η κ. Γεννηματά στην επιστολή της.
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής σημειώνει ότι «βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές  εκλογές για την ανάδειξη νέων δημοτικών αρχών με τη σημερινή διοικητική διαίρεση» και επομένως, όπως τονίζει, «δεν συντρέχει επομένως κανένας ουσιαστικός λόγος σύστασης επιτροπής για την ‘επανεξέταση της Διοικητικής διαίρεσης των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού’ σε αυτή τη συγκυρία».
Ολόκληρη η επιστολή Γεννηματά στον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση

Αθήνα, 6 Μαΐου 2019
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών
κ. Αλέξη Χαρίτση

Κύριε Υπουργέ,
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες πριν τις Αυτοδιοικητικές  εκλογές για  την ανάδειξη νέων Δημοτικών αρχών με τη σημερινή Διοικητική διαίρεση.
Δεν συντρέχει επομένως κανένας ουσιαστικός λόγος σύστασης επιτροπής για την «επανεξέταση της Διοικητικής διαίρεσης των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού» σε αυτή τη συγκυρία.
Δεδομένου μάλιστα ότι είμαστε μερικούς μήνες πριν από την λήξη της θητείας της Κυβέρνησης, η πρόθεσή σας είναι φανερό ότι δεν έχει σχέση με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Αν αυτός ήταν ο στόχος η κυβέρνηση σας είχε όλο το χρόνο να αναλάβει την σχετική πρωτοβουλία διαλόγου αλλά δεν το έπραξε.
Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε μια επιτροπή που προτείνετε με προφανή στόχο να δώσει ανέξοδες υποσχέσεις και να εξυπηρετήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Επί πλέον σας καλούμε να αποφύγετε ως τις βουλευτικές εκλογές κάθε νέα παρέμβαση στην Αυτοδιοίκηση, την οποία εξάλλου ήδη έχετε πολλαπλώς επιβαρύνει με τις  αρνητικές συνέπειες της πολιτικής σας.

Με εκτίμηση  

Φώφη Γεννηματά

Share.

Comments are closed.