Μόσχα: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους που τυλίχθηκε στις φλόγες – Ένας νεκρός

0

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά την αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε σήμερα αεροσκάφος της εταιρείας Aeroflot στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, σύμφωνα με μια πηγή των τοπικών υπηρεσιών άμεσης βοήθειας, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Tass.
«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε. Συνολικά, υπήρχαν 73 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος», είπε η πηγή αυτή. Δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν αν το θύμα ήταν επιβάτης ή μέλος του πληρώματος.
Το αεροδρόμιο είχε κλείσει προσωρινά μετά το δυστύχημα, όμως ένας από τους διαδρόμους προσγείωσης/απογείωσης ξανάνοιξε και λειτουργεί πλέον κανονικά.
Το επιβατικό αεροσκάφος SSJ-100 που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχα με προορισμό την πόλη Μουρμάνσκ, στη βορειοδυτική Ρωσία και λίγη μετά την απογείωση ο πιλότος ζήτησε να επιστρέψει πίσω, γιατί τυλίχθηκε στις φλόγες, πραγματοποιώντας αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της ρωσικής πρωτεύουσας.
Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων κάνουν λόγω για τουλάχιστον δέκα τραυματίες.
Το πρακτορείο Tass, επικαλούμενο μια πηγή την οποία δεν κατονομάζει, ανέφερε ότι η πυρκαγιά στο αεροπλάνο ενδέχεται να προκλήθηκε από κεραυνό.

 

Share.

Comments are closed.