Παγκόσμιοι Πρωταθλητές οι NewGen Motors, μαθητές του ΓΕΛ Φιλοθέης

0

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης, που αποτελούν την ομάδα NewGen Motors, στέφθηκαν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στο διαγωνισμό «Land Rover 4 x 4 in Schools – 2019», που έγινε στην Αγγλία.
Στον διαγωνισμό, οι μαθητές/τριες του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης, σχεδίασαν & δημιούργησαν ηλεκτρικά τηλεκατευθυνόμενα οχήματα 4×4 μικρής κλίμακας, τα οποία προγραμματίζουν χρησιμοποιώντας το κατάλληλο λογισμικό.
Τα μικρής κλίμακας οχήματα έχουν παρόμοιες δυνατότητες με τα κανονικά 4Χ4 και μπορούν να διασχίσουν μια “off road” πίστα αγώνων με εμπόδια, κατευθυνόμενα από μακριά!
Η Ομάδα των Παγκόσμιων Πρωταθλητών του ΓΕΛ Φιλοθέης αποτελείται από τους: Μεσημέρης ΒασίληςΚαγιούλης ΣτέφανοςΚαραμαλίκη ΆνναΣοφιανού ΤζωρτζίναΜαρίνης ΕρμήςΤσάμης ΓιώργοςΜητρόπουλος ΠάνοςΚουκουνάρης ΔημήτρηςΦικιώρη ΑνδρεάνναΔάφνη ΜάγιαΑνδρέου ΟρέστηςΚανέτης Κυριάκος.
Οι «NewGen Motors» του ΓΕΛ με 4 χρόνια παρουσίας στους διαγωνισμούς «F1 in Schools» και «Land Rover 4×4 in Schools»,  έχουν πετύχει μέχρι τώρα τις εξής διακρίσεις:

  • 2016: 7η Θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα F1 in Schools
  • 2017: Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο F1 in Schools
  • 2017: 6η θέση στους Παγκόσμιους Τελικούς F1 in Schools – Μαλαισία
  • 2017: World Team Identity Award by Scuderia Ferrari
  • 2018: Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο 4×4 in Schools
  • 2019: Τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο Coventry της Αγγλίας

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Πολυματίδη, εκπρόσωπο του προγράμματος στην Ελλάδα και την Κύπρο, «σκοπός του προγράμματος είναι να εμπνεύσει τη νέα γενιά ταλαντούχων μηχανικών για να πρωταγωνιστήσουν στην ανάπτυξη ηλεκτρικών, αυτόνομων και προγραμματιζόμενων οχημάτων». Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2006 από την Αγγλία και υποστηρίζεται από την αγγλική αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar – Land Rover, έγινε διεθνές το 2015 και σήμερα υλοποιείται σε 20 χώρες, ενώ στους παγκόσμιους τελικούς διαγωνίζονται οι νικήτριες ομάδες μαθητών κάθε χώρας.
Φέτος την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι ομάδες μαθητών «NewGen Motors» από το ΓΕΛ Φιλοθέης, «Gravity Force» από το ΓΕΛ Φυλής και το 1ο ΓΕΛ Μοσχάτου αντιμετωπίζοντας, μεταξύ πολλών άλλων, ομάδες από τις  ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Κίνα κ.ά.

Share.

Comments are closed.