Ντροπή: Ο Πολάκης επιτέθηκε ακόμα και στον Κυμπουρόπουλο!

0

Το ήθος της Αριστεράς έφτασε σε νέα επίπεδα το βράδυ της Μ. Δευτέρας όταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης επέλεξε να επιτεθεί με ανοίκειο τρόπο στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ένα σύμβολο της ανθρώπινης θέλησης, η υποψηφιότητα του οποίου κοσμεί το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.
Ηταν δε τέτοιο το μέγεθος του ατοπήματος, που όχι μόνο προκάλεσε οργισμένες ανακοινώσεις από την αντιπολίτευση, αλλά οδήγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο να ανακοινώσει, το μεσημέρι της Μ. Τρίτης, την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του αν. υπουργού Υγείας.
Όπως είναι γνωστό, ο κ. Κυμπουρόπουλος επελέγη από τον κ. Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού.
Η υποψηφιότητα του κ. Κυμπουρόπουλου είναι ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόδοσης στο παράδειγμα που έχει δώσει ο συγκεκριμένος γιατρός, ο οποίος από το 1999 όταν, υπερνικώντας όλα τα εμπόδια που του έφερε η μοίρα από πολύ νωρίς στη ζωή του, έγινε ο πρώτος αριστούχος μαθητής με αναπηρία που παρέλασε αριστούχος και σημαιοφόρος με το αμαξίδιό του.
Ο κ. Κυμπουρόπουλος, ο οποίος παρά το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει κατάφερε να σπουδάσει και να γίνει διακεκριμένος ψυχίατρος και τώρα να εκπροσωπεί ό,τι το πιο θετικό για τη χώρα μας. Η παρουσία του στη δημόσια σφαίρα είναι εμβληματική και (θα έπρεπε να είναι) διαπαραταξιακή.
Αδιαφορώντας όμως για το παράδειγμα του κ. Κυμπουρόπουλου, ο αν. υπουργός Υγείας επέλεξε να του επιτεθεί προσωπικά και με το γνωστό ύφος να τον κατηγορήσει επειδή… άκουσον άκουσον, διορίστηκε επιμελητής Β’ στο ΕΣΥ ως ΑΜΕΑ!
Στην ανάρτησή –πού αλλού;– στο Facebook ο κ. Πολάκης δημοσιεύει την απόφαση διορισμού του κ. Κυμπουρόπουλου στο ΕΣΥ, σχολιάζοντας έτσι μια θέση του υποψήφιου ευρωβουλευτή που είχε τολμήσει να πει το αυτονόητο. Οτι διεκδικεί ίσες ευκαιρίες και όχι μόρια, επιδόματα ή χάρες.
Με λίγα λόγια, ο κ. Πολάκης εγκάλεσε αυτόν τον άνθρωπο γιατί έκανε χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος! Ο υπουργός της κυβέρνησης δηλαδή, το ύφος του οποίου έχει δηλώσει ότι υιοθετεί χωρίς αστερίσκους και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επιτέθηκε σε έναν άνθρωπο που έχει δώσει και δίνει τόσους αγώνες με κάθε του ανάσα, επειδή έκανε αυτό που ορίζει ο νόμος του κράτους!
Είναι και αυτή μια εικόνα της Πρώτης Φοράς Αριστερά

Μητσοτάκης: Πρόταση δυσπιστίας για τον Πολάκη καταθέτει η ΝΔ
Με μία αιφνιδιαστική, όσο και άμεση αντίδραση, η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας προς τον Παύλο Πολάκη, αμέσως μετά το Πάσχα, με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε ο τελευταίος στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή, πριν από λίγο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«…Και ελάτε εδώ να τον υπερασπιστείτε», τόνισε με νόημα ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
«Debate δεν θέλατε κ. Τσίπρα, debate θα έχετε στη Βουλή», είπε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στη χθεσινή πρόκληση που είχε απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο ΣΕΦ.
«Ντροπή που τον στηρίζετε σιωπηλά», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτα υπονοούμενα» από τον «ανεκδιήγητο Παύλο Πολάκη, για έναν άνθρωπο του οποίου η προσωπική διαδρομή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας».

Φώφη Γεννηματά: Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό
«Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει συνειδητοποιήσει ότι Τσίπρας και
Πολάκης είναι ένα και το αυτό.
Είναι φανερό, ότι αυτά που τους ενώνουν είναι πολύ βαθιά και ισχυρά…
Σήμερα ο κ. Τσίπρας έκανε ένα ακόμη βήμα.
Ταύτισε το σύνολο των Υπουργών του, των βουλευτών του και του κόμματός
του με τον Πολάκη.
Όσο για τον κ. Μητσοτάκη όλοι έχουν καταλάβει ότι στην επιχείρηση «πόλωση», 
το «ένα χέρι νίβει το άλλο».
Θα τα πούμε στη Βουλή….»

Νίκος Φίλης: Ο Πολάκης δεν εκπροσωπεί το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Νίκος Φίλης, κάνοντας αναφορά στο επεισόδιο με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ανέφερε ότι «με όσα είπε αδικεί τον εαυτό του, δεν εκπροσωπεί το δημοκρατικό ήθος και το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει το έργο των οικογενειών και των ΑΜΕΑ».
Και κατέληξε: «Πιστεύω ότι πρέπει να βρει τρόπο να επανορθώσει αυτή την αστοχία του». Μάλιστα πρόσθεσε ότι με τη θέση του αυτή «διερμηνεύει τα αισθήματα όλων των συναδέλφων του ΣΥΡΙΖΑ».

KKE: Η δήλωση Πολάκη είναι απαράδεκτη, ανήθικη και καταδικαστέα, όπως απαράδεκτη κι ανήθικη είναι και η στάση του πρωθυπουργού
Το Γραφείο τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση:
«Η δήλωση Πολάκη είναι απαράδεκτη, ανήθικη και καταδικαστέα, όπως απαράδεκτη κι ανήθικη είναι και η στάση του πρωθυπουργού να τον καλύψει σε αντίθεση με αυτό που έπραξαν άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Από κει και πέρα όλη η συζήτηση περί “προτάσεων δυσπιστίας” και “ψήφων εμπιστοσύνης” είναι μόνο και μόνο για να βρουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ένα ακόμη πεδίο ψεύτικης αντιπαράθεσης, να κρύψουν τις συγκλίσεις τους στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα

Στο αψύ ύφος των Σφακιανών απέδωσε ο Τσίπρας την προσβολή Πολάκη σε Κυμπουρόπουλο
Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση Μητσοτάκη ότι καταθέτει πρόταση μομφής κατά του ο Παύλου Πολάκη για την αήθη επίθεση στο Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στο βήμα της Βουλής για να απαντήσει.
Παρά όμως τις δηλώσεις αποδοκιμασίας της προσβλητικής δήλωσης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ακόμα και από συντρόφους στον ΣΥΡΙΖΑ (όπως ο Νίκος Φίλης και ο Στέλιος Κούλογλου), ο Πρωθυπουργός δεν βρήκε ούτε λέξη να πει για τον υπουργό του και καλύποντάς τον για μία ακόμη φορά, το γελοίο δε της υπόθεσης είναι ότι  απέδωσε το αμετροεπές των λεγομένων του στο… αψύ ύφος των Σφακιανών! Άκουσον, άκουσον!!!

Share.

Comments are closed.