Οριστικά Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ο Ιμάμογλου – Τελικά έχασε ο Ερντογάν

0

Μετά από δυο βδομάδες απότις τοπικές εκλογές στην Τουρκία και τις ενστάσεις του κόμματος του Ερντογάν (AKP) για παρατυπίες ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου κλήθηκε να λάβει επίσημα την εντολή για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης.  
Ο Ιμάμογλου κλήθηκε στο δικαστήριο της περιφέρειας Σισλί της Κωνσταντινούπολης, όπου εδρεύει η εκλογική επιτροπή, η οποία απέρριψε νωρίτερα το αίτημα του ΑΚΡ για αναβολή της διαδικασίας μέχρι να αποφασίσει το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο για τις καταγγελλόμενες παρατυπίες στις εκλογές.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, μετά την ολοκλήρωση της επανακαταμέτρησης των ψήφων, ο Ιμάμογλου επικράτησε αποσπώντας 4.169.765 ψήφους έναντι 4.156.036 του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος και πρώην πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ – δηλαδή με διαφορά μόλις 13.729 ψήφων. Η αρχική διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων που είχε ανακοινώσει την επομένη των εκλογών το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο ήταν 28.000 ψήφοι.
Δείτε το twit του νέου Δημάρχου Κωνσταντινούπολής

  • Δείτε το σχετικό άρθρο της αγγλόφωνης ηλεκτρονικής έκδοσης της τούρκικης εφημερίδας Ηurriyet (hurriyetdailynews.com ) με τίτλο «CHP’s İmamoğlu receives mandate to take office as Istanbul mayor» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
  • Γνωρίστε τον νέο δήμαρχο Κωνσταντινουπολης μέσα από το ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης της τούρκικης εφημερίδας Ηurriyet με τίτλο «Ekrem İmamoğlu kimdir, nerelidir?» στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.