Κεραυνός τραυμάτισε 4 άτομα στην Ακρόπολη

0

Ένας κεραυνός χτύπησε την Ακρόπολη, στις 4:10 σήμερα το απόγευμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν συνολικά 4 άτομα
Ο κεραυνός ήταν τόσο ισχυρός που διέλυσε το αλεξικέραυνο, όπως είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.
Πιο συγκεκριμένα, από την εκτόνωση του ηλεκτρικού φορτίου έσπασαν τζάμια και τραυματίστηκαν δύο υπάλληλοι (δύο γυναίκες αρχαιοφύλακες) που ήταν στα εκδοτήρια εισιτηρίων της Ακρόπολης, καθώς και δύο τουρίστες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραυματισμοί προήλθαν από θραύσματα τζαμιών που έσπασαν, εξαιτίας του ισχυρού κεραυνού. 
Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ που τους μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Όλοι φέρουν ελαφρά τραύματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ακρόπολη διαθέτει τρία αλεξικέραυνα. Μετά το γεγονός αυτό, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αποφάσισε να μείνει κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για λόγους ασφαλείας.
Προληπτικά, πάντως, θα παραμείνουν στον «Ευαγγελισμό» οι δύο γυναίκες αρχαιοφύλακες, όπως γίνεται στις ηλεκτροπληξίες για έλεγχο των αρρυθμιών που μπορεί να εμφανιστούν. 
Το ζευγάρι των τουριστών είχε ελαφρά τραύματα από θραύσματα τα οποία καθαρίστηκαν και αποφασίστηκε να πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
«Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για λόγους ασφαλείας
Κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας λόγω πτώσης κεραυνού στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο.
Η πτώση του κεραυνού είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά από γυάλινα θραύσματα δύο αρχαιοφύλακες που βρίσκονταν μέσα σε δύο κοντινά φυλάκια και δύο επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, που βρίσκονταν έξω από τα φυλάκια.
Όλοι τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας οι δύο επισκέπτες αποχώρησαν ήδη από το νοσοκομείο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι δύο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.
Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε σχετικά τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Σημειώνεται ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης

Share.

Comments are closed.