Γιώργος Θωμάς*: Στην Τούφα Χαλανδρίου δημιουργούμε νέους ελεύθερους αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους.

0

Η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου, αποφάσισε ετσιθελικά να στερήσει από τα παιδιά μας την εν λόγω έκταση στην Τούφα (οικόπεδο επί της Ιωαννίνων και Χελμού), που προοριζόταν για αθλητικό κέντρο, και να την χαρίσει σε ιδιώτες για ανέγερση πολυκατοικιών, ως συνεχιστές μιας αντικοινωνικής πολιτικής στον τομέα αποχαρακτηρισμού και αποδέσμευσης ιδιοκτησιών.
Η έκταση αυτή, στη γωνία των οδών Ιωαννίνων και Χελμού, ανάμεσα σε δυο μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, είχε δεσμευτεί από τη Δημοτική Αρχή του Κώστα Παττακού, για δημιουργία Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου.
Οι Διοικήσεις ΖαφειρόπουλουΚουραση αδιαφόρησαν, δεν προχώρησαν στην απαλλοτρίωση και έδωσαν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να διεκδικήσουν τον αποχαρακτηρισμό και στη συνέχεια την εκμετάλλευση της. Παρόλα αυτά, και ενώ ο Δήμος είχε τη δυνατότητα, νομικά και οικονομικά, να την επαναχαρακτηρίσει ως κοινόχρηστο Αθλητικό Χώρο και στη συνέχεια, να την απαλλοτριώσει, ο κ. Ρούσσος το αρνήθηκε και την αποδέσμευσε, σύμφωνα με τη βούληση των εργολάβων.
Η Δημοτική Αρχή του κ. Ρούσσου ανέλαβε στις 1/9/2014. Στις 17/9/2014 και πριν καν κλείσει 3 εβδομάδες (!), το πρώτο πράγμα που έσπευσε να κάνει ήταν να δηλώσει ότι την έκταση θα την επιστρέψει στους εργολάβους
Προσωπικά, αντέδρασα άμεσα. Ζήτησα, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να δεσμευτεί και πάλι το οικόπεδο με επαναχαρακτηρισμό ως κοινόχρηστος αθλητικός χώρος, καθόσον είχαμε τα χρήματα για επανεγγραφή στον προϋπολογισμό, όπως ο νόμος απαιτεί.
Η Διοίκηση του κ. Ρούσσου ήταν ανένδοτη. 
Το θέμα, λοιπόν, δεν το θέτω σήμερα, προεκλογικά. Το έθεσα από την πρώτη ημέρα της παρουσίας μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, το 2014.
Εναντιώθηκα -από τότε- στην αποδέσμευση του οικοπέδου και πρότεινα την απαλλοτρίωση. Το επανέφερα και τα επόμενα έτη και επιμένω: Η απόκτηση του χώρου από τον Δήμο και η δημιουργία κλειστού αθλητικού κέντρου, πολλαπλών χρήσεων, αποτελεί για μένα στόχο και δέσμευση απέναντι σας και απέναντι στη νεολαία της Τούφας και της πόλης μας.
Η Τούφα και το Άνω Νέο Χαλάνδρι θα πρέπει να αποκτήσουν το δικό τους αθλητικό κέντρο.
Πάμε μαζί να κάνουμε το Χαλάνδρι μια πόλη για να ζεις .

* Ο Γιώργος Θωμάς είναι υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου

Share.

Comments are closed.