Δημοκρατική Συνεργασία Π.Ε.: Έδωσαν παράταση για να γνωρίζουν και να προλάβουν οι «ημέτεροι»…

0

Με μία ακόμη καθεστωτικού τύπου απόφαση, η οποία αποτελεί συνέχεια της πρωτοφανούς απόφασης αδιαφάνειας, να μην δοθούν στα αιρετά μέλη του ΚΥΣΠΕ, δηλαδή στους εκλεγμένους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, τα στοιχεία για το ποιοι έβαλαν την κάθε βαθμολογία στην επιλογή των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε παράταση της υποβολής αιτήσεων για την επιλογή διευθυντών εκπαίδευσης και μάλιστα μετά την λήξη της αρχικής προθεσμίας!
Είναι χαρακτηριστικό πως η παράταση (17 ημέρες!!) είναι μεγαλύτερη από το χρονικό διάστημα (15 ημέρες) που είχε δοθεί για να υποβληθούν οι αρχικές αιτήσεις! Προφανώς, τόσος είναι ο χρόνος που χρειάζονται κάποιοι «ημέτεροι» για να συγκεντρώσουν κάποια επιπλέον προσόντα και να γίνουν περισσότερο «ανταγωνιστικοί» και περισσότερο «χρήσιμοι»!

Την ίδια στιγμή όσοι υπέβαλαν ήδη αίτηση, δεν έχουν τη δυνατότητα να την τροποποιήσουν προσθέτοντας προσόντα που τυχόν θα αποκτήσουν μέσα σε αυτό το διάστημα αλλά ούτε και να αλλάξουν τις επιλογές των διευθύνσεων εκπαίδευσης που έκαναν.
Έτσι, κάποιοι «κολλητοί» του συστήματος, γνωρίζουν τις προτιμήσεις αλλά και τα μόρια όσων δήλωσαν μέχρι στιγμής και άνετα μέσα στις 17 ημέρες της παράτασης μπορούν να αναζητήσουν και να κατευθύνουν αρεστούς του συστήματος σε περιοχές όπου υπερτερούν σε μετρήσιμα μόρια από αυτούς που έχουν ήδη δηλώσει!!
Η πρωτοφανής μεθόδευση εκτός από το ηθικό και δεοντολογικό ζήτημα που δημιουργεί, δυναμιτίζει την διαδικασία επιλογής διευθυντών εκπαίδευσης πριν ακόμη ξεκινήσει, με συνέπεια, όποιο και αν είναι το τελικό αποτέλεσμα των επιλογών, να έχει αφήσει σκιές, οι οποίες θα αδικούν και όσους επιλεγούν ακόμα και αν δεν έχουν καμία εμπλοκή στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και καμία ευθύνη. Η Κυβέρνηση μετά το «Βατερλώ» της προηγούμενης διαδικασίας επιλογής, μέσω ψηφοφορίας, η οποία κρίθηκε αντισυνταγματική, είναι βέβαιο ότι δημιουργεί μια νέα εστία αντιπαράθεσης, οδηγώντας σε ένα νέο γύρο δικαστικών προσφυγών χωρίς να έχει διδαχθεί το παραμικρό από τα προηγούμενα μεγάλα της λάθη.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας για την απαράδεκτη διαδικασία και ζητά να δοθεί σε όλους η δυνατότητα να τροποποιήσουν την αρχική τους δήλωση προσθέτοντας τυπικά προσόντα που ενδεχόμενα θα αποκτηθούν μέχρι τη λήξη της νέας προθεσμίας, αλλά και να μπορούν να αλλάξουν τις περιοχές προτίμησης εφόσον το επιθυμούν.

Share.

Comments are closed.