Παληγιάννης, Φασφαλής, Πεππές: Αποχωρούν και καταγγέλλουν αδιαφανείς διαδικασίες στην επιλογή Περιφερειακών Διευθυντών

0

Οι αιρετοί Βασίλης Παληγιάννης, Νίκος Φασφαλής και Δημήτρης Πεππές καταγγέλλουν το Υπουργείο Παιδείας για αδιαφανείς διαδικασίες στην επιλογή Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης πραγματοποιούν.
Όπως σημειώνουν στην καταγγελία «ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Επιλογής αρνήθηκε στα μέλη του Συμβουλίου να λάβουν γνώση της αναλυτικής βαθμολόγησης του κάθε μέλους ανά υποψήφιο».
Έτσι οι τρεις αιρετοί αποχώρησαν «αρνούμενοι να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας τέτοιες μεθοδεύσεις»

Διαβάστε ολόκληρη την καταγγελία:
«Αθήνα 20/03/2019
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ολοκληρώθηκε σήμερα, 20 Μαρτίου 2019, η διαδικασία των συνεντεύξεων των υποψηφίων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Μετά το πέρας της ως άνω διαδικασίας, πριν το άνοιγμα των φακέλων βαθμολόγησης, και παρά τα προβλεπόμενα από τον Ν.4547/2018, σε συνδυασμό με την υπουργική απόφαση που ρυθμίζει τα θέματα σχετικά με τη διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Επιλογής αρνήθηκε στα μέλη του Συμβουλίου να λάβουν γνώση της αναλυτικής βαθμολόγησης του κάθε μέλους ανά υποψήφιο.
Ως Αιρετοί Εκπρόσωποι των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θεωρήσαμε την ενέργεια αυτή πρωτοφανή, πραξικοπηματική, πλήγμα στη Διαφάνεια που με τόσους αγώνες κατακτήσαμε.
Καταγγείλαμε τη διαδικασία αυτή και αποχωρήσαμε, αρνούμενοι να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας τέτοιες μεθοδεύσεις.
Καλούμε τον Υπουργό της Παιδείας να παρέμβει άμεσα και να ακυρώσει την ενέργεια αυτή που μας οδηγεί χρόνια πίσω, ώστε να εξασφαλισθεί η νομιμότητα και η διαφάνεια των διαδικασιών.
Σε αντίθετη περίπτωση, το όποιο αποτέλεσμα θα αμφισβητηθεί.
ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΦΑΣΦΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΕΠΠΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
»

ΥΠΠΕΘ: Προφανής η σκοπιμότητα του αιτήματος των αιρετών στη διαδικασία επιλογής ΠΔΕ
«Δυστυχώς ορισμένοι συνδικαλιστές δεν μπορούν να απαλλαγούν από τις αμαρτίες του παρελθόντος και να προσαρμοστούν στην τήρηση της νομιμότητας», απαντά το Υπουργείο Παιδείας στην καταγγελία των αιρετών Βασίλη Παληγιάννη, Νίκου Φασφαλή και Δημήτρη Πεππέ, περί αδιαφανών διαδικασιών στην επιλογή Περιφερειακών Διευθυντών
Όπως τονίζεται, «για πρώτη φορά οι 13 Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγονται μέσα από διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες επιλογής στελεχών από το Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ».
Αναφορικά με τα καταγγελόμενα, το ΥΠΠΕΘ υπογραμμίζει: «Το αίτημά των αιρετών να λάβουν γνώση σήμερα – ημέρα κατάρτισης των τελικών αξιολογικών πινάκων – της βαθμολόγησης καθενός βαθμολογητή ονομαστικά που έγινε κατά το προηγούμενο στάδιο και καταχωρείται στα πρακτικά δεν προβλέπεται από καμία διάταξη της ισχύουσας νομοθεσίας και συνεπώς είναι προφανής η σκοπιμότητα του αιτήματος».

Share.

Comments are closed.