Επεισόδια στη ΓΣΕΕ – Απίστευτο σκηνικό χάους στη συνεδρίαση της Ολομέλειας

0

Άκρως επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΔΣ της ΓΣΕΕ, αφού προκλήθηκε μεγάλη ένταση μεταξύ συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ, σε συνέχεια των γεγονότων στην Καλαμάτα, που είχαν ως αποτέλεσμα τη ματαίωση του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.
Ουσιαστικά, το αμφιθέατρο όπου έγινε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ μετατράπηκε σε ρινγκ, καθώς μέλη της Συνομοσπονδίας ήρθαν στα χέρια και άρχισαν να αλληλοβρίζονται
Η ένταση προκλήθηκε όταν μέλη του ΠΑΜΕ ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, «να αποχωρήσουν οι εργοδότες από την αίθουσα, για να προχωρήσει η διαδικασία».
Από πλευράς ΓΣΕΕ γίνεται λόγος για «τραμπούκικες μεθόδους από πλευράς του Πανεργατικού Μετώπου», ενώ το ΠΑΜΕ καταγγέλει τη Συνομοσπονδία ότι «έφερε μπράβους σε ακόμη μια διαδικασία»!
Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ και μέλος του ΠΑΜΕ, Νίκος Παπαγεωργίου τόνισε ότι το ΠΑΜΕ ζητάει «να γίνει ό,τι λέει το καταστατικό της ΓΣΕΕ. Υπάρχει άρθρο στο οποίο λέει ότι απαγορεύεται να εκπροσωπούνται εργοδότες μέσα. Σήμερα μας κάλεσαν να γίνει το ΔΣ της ΓΣΕΕ, παρουσία του εργοδότη-συνδικαλιστή Καραγεωργόπουλου. Είπαμε από την αρχή ότι ο κ. Καραγεωργόπουλος δεν θα έπρεπε να είναι εκεί» συμπληρώνοντας ότι: «Η συνδικαλιστική μαφία έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, φέρνουν μπράβους. Είχαν φέρει μπράβους στην ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων, πέντε μπράβοι ήταν γύρω από τον κ. Καραγεωργόπουλο και τους έδινε εντολές τι θα κάνουν. Ο ένας μάλιστα οπλοφορούσε, είχε το όπλο στο πόδι του».
Απ’ τη μεριά του, ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8 είπε ότι: «Το ΠΑΜΕ προσπάθησε να μην διεξαχθεί το διοικητικό συμβούλιο, ενώ τις προηγούμενες ημέρες οι ίδιοι ζητούσαν να γίνει. Πρόκειται για μία φασίζουσα συμπεριφορά η οποία δεν συνάδει με τη διαδρομή του ΚΚΕ».
Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) Γιάννης Παναγόπουλος, από πλευράς του, υπογράμμισε: «Έχουμε την ευθύνη και οφείλουμε, μετά την εξουσιοδότηση της πλειονότητας των αντιπροσώπων μας, να απενεργοποιήσουμε τις διαδικασίες του 37ου συνεδρίου για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών» ανέφερε μιλώντας στο αμφιθέατρο της Συνομοσπονδίας που είχε προγραμματιστεί να συνεδριάσει η Ολομέλεια της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, με θέμα το 37ο συνέδριο. Ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι τα μέλη της Ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ αποφάσισαν να προχωρήσουν στη διοργάνωση του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ στις 4 Απριλίου.
Παράλληλα, ο κ. Παναγόπουλος κατήγγειλε μέλη του ΠΑΜΕ και της ΔΑΣ, λέγοντας: «Γίναμε όλοι μάρτυρες πρωτόγνωρων και βίαιων επεισοδίων που προκάλεσαν στην Καλαμάτα μέλη του ΠΑΜΕ και της ΔΑΣ, που στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν είχαν καν την ιδιότητα του συνέδρου της ΓΣΕΕ». Ενδεικτικά, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έκανε λόγο για «βίαιη είσοδο περίπου 1.000 μελών του ΠΑΜΕ-ΔΑΣ την Πέμπτη 14 Μαρτίου στο Μέγαρο Χορού στην Καλαμάτα και στην κατάληψη του συνεδριακού χώρου την Παρασκευή από 500 και πλέον άτομα τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με το συνέδριο». Μεταξύ άλλων, κατήγγειλε καθημερινές απειλές που εκτοξεύονταν από το χώρο του ΠΑΜΕ-ΔΑΣ, «οι οποίες μηδένισαν κάθε δυνατότητα ομαλής διεξαγωγής του 37ου συνεδρίου».

Δείτε βίντεο της ΕΡΤ από την επεισιδιακή συνεδρίαση της ΓΣΕΕ

Share.

Comments are closed.