Η Γεννηματά για το αντιδεξιό μέτωπο» του Τσίπρα: Διώξε τους δεξιούς από την κυβέρνηση, και μετά έλα να κουβεντιάσουμε

0

Μιλώντας χθες στο Kontra Channel η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής απέφυγε να προβλέψει πότε θα γίνουν εκλογές, σημειώνοντας όμως με νόημα πως «το θέμα δεν είναι πότε βλέπουμε τις εκλογές, το θέμα είναι ότι χρειάζονταν χθες». «Ο κ.Τσίπρας έχει γαντζωθεί από την καρέκλα του και προσπαθεί να μείνει όσο περισσότερο μπορεί, αλλά φεύγει», είπε, ζητώντας από τους πολίτες ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής, ώστε το «τιμόνι της χώρας» να μην πάει άλλο δεξιά.
Όσο για την πρόσκληση της κυβέρνησης να συμμετέχει το Κίνημα Αλλαγής στο «αντιδεξιό μέτωπο» που ευαγγελίζεται, την προκάλεσε να ξεκινήσει από την ίδια. «Ας διώξει τους δεξιούς από την κυβέρνηση, ας ανοίξει το μέτωπο στο εσωτερικό της κυβέρνησης και να έρθει μετά να κουβεντιάσει», είπε για τον κ.Τσίπρα.
Σε ότι αφορά το δήθεν μέτωπο εναντίον της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού, η Φώφη Γεννηματά παρατήρησε για τους κυβερνώντες ότι «πρώτον, λαϊκιστές είναι οι ίδιοι. Δεύτερον, οι ακροδεξιοί εξακολουθούν να είναι στην κυβέρνησή τους και τρίτον το μέτωπο εναντίον της Ακροδεξιάς και του λαϊκισμού στην Ευρώπη υπάρχει και εκφράζεται από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα στο οποίο εμείς ανήκουμε».
Υποστήριξε, εξάλλου, ότι επικεφαλής των εκλογών αυτών για το ΕΣΚ είναι ο Φρανς Τίμερμανς, για να θυμίσει με νόημα ότι «ο κ.Τσίπρας και το κόμμα του και η κυβέρνησή του δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με όλα αυτά».
Αντιθέτως, η ίδια έστειλε ανοιχτή πρόσκληση προς τους πραγματικούς Αριστερούς που μπορεί να ψήφισαν κάποτε ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν μας χωρίζει τίποτε με τους ανθρώπους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ γιατί πίστευαν τα προηγούμενα χρόνια ότι μπορεί να είναι μία προοδευτική λύση. Και όταν θα τελειώσουμε με τον κ.Τσίπρα και την παρέα του, γιατί τελειώνει αυτή η ιστορία, εμείς είμαστε εδώ να κουβεντιάσουμε με τους πραγματικά αριστερούς σε αυτό το κόμμα, αυτούς που έχουν αγώνες στην πλάτη τους, είμαστε εδώ να συζητήσουμε κάτω από άλλες προϋποθέσεις μετά τις εκλογές», είπε, «καρφώνοντας» παράλληλα τον Αλέξη Τσίπρα για το «αντισυνέδριο» που διοργανώνει στα τέλη του μήνα και ενώ για το ίδιο διάστημα έχει προγραμματιστεί το δεύτερο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, με βασικό σκοπό την ενιαιοποίησή του.
«Όταν αναγκάζεσαι να κάνεις αντισυγκέντρωση, σημαίνει ότι ξέρεις πολύ καλά πού είναι η συγκέντρωση, που είναι το κεντρικό μήνυμα», είπε, συμπεραίνοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι σε πανικό και ψάχνει να βρει τρόπο να προκαλέσει ζημιά στο Κίνημα Αλλαγής.

Share.

Comments are closed.