Γιάιρ Νετανιάχου προς Ερντογάν: Η Ιστανμπούλ είναι στην πραγματικότητα μια πόλη που λέγεται Κωνσταντινούπολη

0

Ο γιος του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Γιάιρ, μπήκε στο χορό της σφοδρής φραστικής αντιπαράθεσης με τον Ταγίπ Ερντογάν με αναφορές στις γενοκτονίες κατά Ελλήνων και Αρμενίων αλλά και στο όνομα της Κωνσταντινούπολης.
Σε ανάρτησή του στο ΤwitterΓιάιρ Νετανιάχου εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά της Άγκυρας και του Τούρκου Προέδρου: «Θα του θυμίσω τη γενοκτονία που έγινε κατά Ελλήνων, Κούρδων και Αρμενίων. Έκαναν εθνοκάθαρση διώχνοντας ολόκληρο το χριστιανικό πληθυσμό από τη Μικρά Ασία», έγραψε. Και συνέχισε: «Και θα του θυμίσω ότι η Ιστανμπούλ είναι στην πραγματικότητα μια πόλη που λέγεται Κωνσταντινούπολη. Η πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και κέντρο της χριστιανικής Ορθοδοξίας για πάνω από χίλια χρόνια πριν την τουρκική κατοχή!».
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε μύδρους την Τετάρτη κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού αποκαλώντας τον «τύραννο» που «μακέλεψε» παιδιά Παλαιστινίων καθώς οι δύο ηγέτες αντάλλασσαν σφοδρές ύβρεις στην τελευταία τους αψιμαχία.
Ο Ερντογάν απάντησε σε προηγούμενα σχόλια του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που τον χαρακτήρισε «δικτάτορα» και «ανέκδοτο»: «Ο Ερντογάν, ο δικτάτορας που στέλνει δεκάδες χιλιάδες πολιτικούς αντιπάλους στη φυλακή, διαπράττει γενοκτονία εναντίον των Κούρδων και κατέχει τη Βόρεια Κύπρο, κάνει κήρυγμα σε εμένα, στο Ισραήλ και στις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις Άμυνας, τη δημοκρατία και την ηθική του πολέμου. Είναι αστείο».
Είχε προηγηθεί λεκτική αντιπαράθεση εν μέσω προεκλογικού πυρετού στις δύο χώρες μεταξύ Τούρκων και Ισραηλινών αξιωματούχων με αφορμή το σχόλιο του Νετανιάχου ότι το Ισραήλ είναι κράτος του «εβραϊκού λαού».

Share.

Comments are closed.